Zomerse vegan curry

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hoofdgerecht voor 2 personen

Benodigdheden 

  • Olijfolie
  • 150 gram rijst
  • 1 rode ui
  • 1 witlof
  • 1 halve courgette
  • 1 kopje spinazie 
  • 1 kopje palmkool
  • ¼ prei
  • 2 oerbieten
  • 1 gele paprika
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 blokje groentebouillon 
  • Peper
  • Zout 
  • Afwerking:
    • 2 blaadjes basilicum 
    • Een beetje tuinkers 

Bereidingswijze

  1. Kook de oerbieten tot ze gaar zijn
  2. Giet een scheutje olijfolie in de pan 
  3. Snijd de rode ui fijn en begin met braden 
  4. Vervolgens snijd je alle groenten in stukken en voeg je ze geleidelijk aan toe aan de pan. 
  5. Voeg nu de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe en laat even sudderen
  6. Laat de rijst koken
  7. Kruid verder met de kerriepoeder, peper en zout
  8. voeg alles samen
  9. Als afwerking kun je nog wat basilicum en tuinkers toevoegen
  10. Eet smakelijk. 

                   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »