Zomerse salade met mosterd dressing

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Voor 2 personen

Benodigdheden 

  • 1 krop andijvie
  • 2 regenboog wortelen
  • 2 stengels basilicum
  • 1 handvol tuinkers
  • 1 handvol boerenkool
  • pompoenpitten
  • granaatappelpitjes

Voor de dressing

  • 1 el mosterd
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Was de andijvie + boerenkool en snij in grove stukken.
  2. Doe de andijvie en boerenkool met fijngehakte basilicum en de tuinkers in een mengkom.
  3. Was de wortelen en schil ze. Snijd met de aardappelschiller fijne plakjes wortel in de kom.
  4. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en meng ze krachtig.
  5. Giet de dressing in de grote slakom en masseer de dressing in de salade.
  6. Serveer de salade op een mooi saladebord en werk af met wat pompoen- en granaatappelpitjes.
    (ook leuk om de granaatappelpitjes te vervangen door fijngehakte appel of peer)

Salades kunnen kleurrijk en smakelijk zijn. Probeer verschillende soorten uit en vind jouw favoriete combinatie. De groenten en fruit van Boeren voor Buren zijn de perfecte basis voor een frisse en gezonde salade en houden je de hele dag actief en energiek.

             

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »