Zomerse borrelhapjes van bleekselderij met hummus

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Duur: 30 minuten
– Aantal Personen: 4-6 personen
– Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediënten
– 4-5 stengels bleekselderij
– 200 gram hummus (zelfgemaakt of uit de winkel)
– 1 paprika
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: Fijngesneden peterselie voor garnering

Voorbereiding
Stap 1. De paprika voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de paprika in reepjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de paprika met olijfolie en bestrooi met een beetje zout, peper, paprikapoeder en komijnpoeder. Rooster de paprika in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de stukjes zacht en licht gekarameliseerd zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Stap 2. Bleekselderijstengels voorbereiden
Was de bleekselderijstengels grondig en snijd ze in stukjes van ongeveer 5-7 cm lang. Verwijder eventueel de draadjes van de buitenkant van de bleekselderij om een gladde textuur te krijgen.

Bereiding en serveren
Stap 1. Samenstellen van de borrelhapjes
Vul elk stuk bleekselderij royaal met hummus. Leg op elk met hummus gevuld stuk bleekselderij een geroosterde paprikareepje. Garneer met fijngesneden peterselie voor een frisse smaak en kleur.

Stap 2. Serveren
Schik de gevulde bleekselderijstukjes op een mooie serveerschaal. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot het moment van serveren.

Variatie suggesties
Optie 1. Bleekselderij met roomkaas en walnoten
Vul de bleekselderij met een mengsel van roomkaas en fijngehakte walnoten. Garneer met een drupje honing voor een zoete twist.

Optie 2. Bleekselderij metpPindakaas en rozijnen
Smeer pindakaas in de bleekselderij en top af met een paar rozijnen voor een klassieke en zoete snack.

Optie 3. Bleekselderij met geitenkaas en gedroogde vijgen
Vul de bleekselderij met geitenkaas en leg er stukjes gedroogde vijgen op voor een verfijnde smaakcombinatie.

Deze bleekselderij borrelhapjes zijn gezond, makkelijk te maken en perfect voor een feestje of een gezellige avond thuis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »