Zoete aardappeltaart

Deel dit recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ingrediënten

500 gram zoete aardappel

175 gram licht bruine basterdsuiker

250 gram slagroom

150 gram melk

2 eieren

3 tl kaneel

1 tl gember

1 tl nootmuskaat

1 tl kruidnagel

4 plakje bladerdeeg

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een kleine ronde vorm (20 cm) met bladerdeeg.
  3. Prik gaatjes in de bodem en de zijkanten met een vork.
  4. Leg er bakpapier op en vul de vorm met blindbak rijst of blindbak bonen.
  5. Bak het bladerdeeg 10 minuten.
  6. Verwijder het bakpapier met de blindbak vulling en plaats de vorm nog 5 tot 10 minuten terug in de oven.

 

Voor de vulling:

  1. Kook de aardappels gaar en pureer deze.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng het goed.
  3. Vul de vorm en bak deze 25 minuten in de oven.

Dit is een recept van Culinaire Academie Nederland.
Bekijk ook eens hun website https://culi-ac.nl/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »