Ingrediënten
500 gram zoete aardappel
175 gram licht bruine basterdsuiker
250 gram slagroom
150 gram melk
2 eieren
3 tl kaneel
1 tl gember
1 tl nootmuskaat
1 tl kruidnagel
4 plakje bladerdeeg
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een kleine ronde vorm (20 cm) met bladerdeeg.
- Prik gaatjes in de bodem en de zijkanten met een vork.
- Leg er bakpapier op en vul de vorm met blindbak rijst of blindbak bonen.
- Bak het bladerdeeg 10 minuten.
- Verwijder het bakpapier met de blindbak vulling en plaats de vorm nog 5 tot 10 minuten terug in de oven.
Voor de vulling:
- Kook de aardappels gaar en pureer deze.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en meng het goed.
- Vul de vorm en bak deze 25 minuten in de oven.
Dit is een recept van Culinaire Academie Nederland.
Bekijk ook eens hun website https://culi-ac.nl/