Zoete aardappeltaart

Ingrediënten

500 gram zoete aardappel

175 gram licht bruine basterdsuiker

250 gram slagroom

150 gram melk

2 eieren

3 tl kaneel

1 tl gember

1 tl nootmuskaat

1 tl kruidnagel

4 plakje bladerdeeg

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een kleine ronde vorm (20 cm) met bladerdeeg.
  3. Prik gaatjes in de bodem en de zijkanten met een vork.
  4. Leg er bakpapier op en vul de vorm met blindbak rijst of blindbak bonen.
  5. Bak het bladerdeeg 10 minuten.
  6. Verwijder het bakpapier met de blindbak vulling en plaats de vorm nog 5 tot 10 minuten terug in de oven.

 

Voor de vulling:

  1. Kook de aardappels gaar en pureer deze.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng het goed.
  3. Vul de vorm en bak deze 25 minuten in de oven.

Dit is een recept van Culinaire Academie Nederland.
Bekijk ook eens hun website https://culi-ac.nl/

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment