Zoete aardappel – wortel soep

Deel dit recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

4 personen

 

Ingrediënten

  • 1000 gr zoete aardappels
  • 300 gr wortels
  • 2 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 tl kerrie
  • 2 tl tijm
  • 1200 ml bouillon kip of groenten
  • zout en peper
  • evt kookroom/kokosmelk

Bereidingsinstructies:

  • Schil de zoete aardappels en wortels, snijd ze in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm een beetje boter in een soeppan. Voeg de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en kerriepoeder toe. Bak dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de gesneden wortels en zoete aardappelen toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tijm en bouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
  • Serveer de soep met een scheutje kookroom of kokosmelk voor extra smaak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »