Zoete aardappel-wortel-gembersoep

Met gekarameliseerde cashewnoten.

Voor 2 personen

Benodigdheden 

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 2 plakjes gember
  • 1/2 prei
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetl. ahornsiroop

Voor de toppings

  • 1 handvol cashewnoten
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Was de groenten en hak ze grof.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en voeg de groenten toe.
  3. Grill ze ongeveer 1 minuut lichtjes in de olie.
  4. Voeg 2 grote kopjes warm water toe en breng op smaak met grof zout en peper
  5. Laat het ongeveer 20 minuten koken tot de groenten super zacht zijn. (tussentijds proeven)
  6. Als ze zacht zijn, voeg je het groentebouillonblokje toe en kook je nog 5 minuten.
  7. Doe de soep in een mixer en mix intensief tot er een zijdezachte soep overblijft. (indien nodig water toevoegen)
  8. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  9. Neem een ​​kleine pan en rooster de cashewnoten zonder olie ongeveer 1 minuut, terwijl je ze constant beweegt.
  10. Voeg 1 eetlepel ahornsiroop of suiker toe en klop de cashewnoten in de pan. Voeg wat zout toe en leg ze op een papieren doek om af te koelen.
  11. Serveer de soep in een kom en voeg olijfolie en cashewnoten toe.

 

             

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment