Met gekarameliseerde cashewnoten.
Voor 2 personen
Benodigdheden
- 1 grote zoete aardappel
- 2 wortelen
- 2 plakjes gember
- 1/2 prei
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetl. ahornsiroop
Voor de toppings
- 1 handvol cashewnoten
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Was de groenten en hak ze grof.
- Doe wat olijfolie in een pan en voeg de groenten toe.
- Grill ze ongeveer 1 minuut lichtjes in de olie.
- Voeg 2 grote kopjes warm water toe en breng op smaak met grof zout en peper
- Laat het ongeveer 20 minuten koken tot de groenten super zacht zijn. (tussentijds proeven)
- Als ze zacht zijn, voeg je het groentebouillonblokje toe en kook je nog 5 minuten.
- Doe de soep in een mixer en mix intensief tot er een zijdezachte soep overblijft. (indien nodig water toevoegen)
- Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Neem een kleine pan en rooster de cashewnoten zonder olie ongeveer 1 minuut, terwijl je ze constant beweegt.
- Voeg 1 eetlepel ahornsiroop of suiker toe en klop de cashewnoten in de pan. Voeg wat zout toe en leg ze op een papieren doek om af te koelen.
- Serveer de soep in een kom en voeg olijfolie en cashewnoten toe.