Worteltaart

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 250 gr basterdsuiker (wit of bruin)
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 600 gr wortelen (geraspt)
  • Boter om in te vetten
  • Optioneel: 2 theelepels vanille extract
  • Optioneel: 125 gr walnoten

Voor de frosting:

  • 400 gr roomkaas
  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • 150 gr poedersuiker
  • Optioneel: walnoten voor decoratie

Andere benodigdheden

  • Mixer
  • Taartvorm

 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren, zonnebloemolie en basterdsuiker (en vanille extract) een paar minuten met een mixer door elkaar.

Stap 2

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en doe het zout en kaneel bij het mengsel. Schep met een houten lepel door elkaar. Voeg de geraspte wortels toe aan het beslag. Hak eventueel de walnoten grof en schep ook door het beslag.

Stap 3

Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in met boter. Giet het beslag in de vorm en bak de taart 60 minuten in de oven, laat daarna helemaal afkoelen.

Stap 4

Mix de roomkaas en boter samen met de poedersuiker door elkaar tot een egale en romige massa. Besmeer de bovenzijde met de roomkaas frosting. Garneer de bovenzijde eventueel met een aantal halve walnoten.

Stap 5

Maak een foto van jouw taart en stuur hem naar info@boerenvoorburen.nl. De mooiste worteltaart krijgt een plekje op onze website!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »