Uit je pakket
- 8 grote vleestomaten
Zelf toevoegen
- 1 theelepel bloem (rijstebloem)
- 1 theelepel boter (plantaardige boter)
- 35 gr tomatenpuree
- 1 hele ui
- 2 eetlepels witte bonen
- 2 eetlepels limabonen
- Oregano
- Peterselie
- Bieslook
Bereiding
- Doe de boter in de pan en laat deze smelten.
- Voeg de bloem, tomatenpuree en een gesnipperde ui bij de gesmolten boter.
- Roer het geheel 5 minuten door in de pan (tot een soort deegbal).
- Voeg water en lekvocht van de bonen toe.
- Voeg de tomaten in grove stukken toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Breng het op smaak met zout peper en kruiden.
- Pureer de soep naar smaak en voeg de bonen als laatst toe.
Een tip van de chef
Toevoegen van crème fraîche
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal en vegan.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl