Voorgerecht met witlof voor 2 personen
Saus
1 eidooier
0,5 eetlepel dragonazijn
1 flinke theel mosterd
Zout/peper
3 eetl zachte olijfolie
Bereiding:
- Meng de dooier met azijn, mosterd, zout en peper.
- Verwarm de olijfolie in een pannetje (niet te warm) en voeg deze in een dun straaltje toe aan de dooier terwijl je klopt met een garde.
- Blijf goed kloppen om te voorkomen dat het schift.
Witlof
2 kleine witlof
1 eetl granaatappel pitjes
1 eetl olijfolie
5 zongedroogde tomaatjes in repen
Bereiding:
- Snijdt de lof in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm.
- Smeer de plakken aan beide kanten in met olijfolie.
- Gril de lof in een niet te hete grillpan aan beide zijden.
- Bestrooi met zout en peper en leg op een bord.
- Omlijst met de saus en garneer met tomaatjes en granaatappelpitjes.
Dit is een recept van Culinaire Academie Nederland.
Bekijk ook eens hun website https://culi-ac.nl/