Witlof met granaatappel en zongedroogde tomaten

Voorgerecht met witlof voor 2 personen

Saus

1 eidooier

0,5 eetlepel dragonazijn

1 flinke theel mosterd

Zout/peper

3 eetl zachte olijfolie

Bereiding: 

  1. Meng de dooier met azijn, mosterd, zout en peper.
  2. Verwarm de olijfolie in een pannetje (niet te warm) en voeg deze in een dun straaltje toe aan de dooier terwijl je klopt met een garde.
  3. Blijf goed kloppen om te voorkomen dat het schift.

Witlof

2 kleine witlof

1 eetl granaatappel pitjes

1 eetl olijfolie

5 zongedroogde tomaatjes in repen

Bereiding: 

  1. Snijdt de lof in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm.
  2. Smeer de plakken aan beide kanten in met olijfolie.
  3. Gril de lof in een niet te hete grillpan aan beide zijden.
  4. Bestrooi met zout en peper en leg op een bord.
  5. Omlijst met de saus en garneer met tomaatjes en granaatappelpitjes.

Dit is een recept van Culinaire Academie Nederland.
Bekijk ook eens hun website https://culi-ac.nl/

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment