Boeren voor Vluchtelingen

Boeren voor Vluchtelingen is een initiatief van Boeren voor Buren, powered by Rabobank en ontstaat sinds 1 april 2022.

Help jij mee bijdragen aan het structureel voorzien van verse groente en fruit voor vluchtelingen?

De oorlog in Oekraïne heeft iedereen stil gekregen. Er komt steeds meer begrip en steun voor vluchtelingen die hun hele hebben en houden noodgedwongen moesten achterlaten. In een vreemd land proberen ze een veilige plek voor zichzelf en hun gezin te creëren. Boeren voor Vluchtelingen helpt hen waar mogelijk door het aanbieden van lokale en verse groente en fruit.

Stichting Boeren voor Buren breidt met dit zijproject haar doelgroep uit en is er nu ook voor vluchtelingen. Een actuele, kwetsbare, doelgroep die weinig toegang heeft tot vers en gezond voedsel. Dit zijn vluchtelingen met een kleine portemonnee, verblijvend in opvangcentra, gastgezinnen of tijdelijk verblijf met weinig perspectief. 

Nu worden 1040 Oekraïense vluchtelingen, verspreid over 7 opvanglocaties in Amsterdam en omstreken voorzien van fruit. Samenwerkingen met onder meer Rabobank, De Regenboog Groep, HVO Querido, Flevofood en Duivenvoorde maken gezonde, verse en lokale voeding voor vluchtelingen mogelijk. De nood is hoog en gezonde voeding, waaronder groente en fruit, worden op elke locatie met veel dankbaarheid ontvangen. Ook gastgezinnen kunnen via onze bestaande ophaallocaties hun koelkast vullen met verse en lokale producten.   

Wil je zien hoe de eerste levering verlopen is? 
Kijk dan de onderstaande video!

Om één huishouden wekelijks van verse groente en fruit te voorzien is er slecht €18 per week nodig. Bepaal zelf hoeveel gezinnen jij wilt ondersteunen, als individu of onderneming.

Sluit je je graag aan bij Boeren voor Vluchtelingen?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

    Translate »
    Wil je op de hoogte blijven?

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment