Vezelrijke cracker met avocadospread, ei en tomaat

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 1 persoon
– Duur: 10-15 minuten
– Level: Makkelijk

Ingrediënten
Uit je pakket
– 1 rijpe avocado, geprakt en uitgesmeerd
– 1 middelgrote tomaat of 2 kleine tomaten, in plakjes gesneden

Zelf toevoegen
– 2 tot 4 volkoren of vezelrijke crackers
– 2 gebakken of gekookte eieren
– Peper naar smaak
– Zout naar smaak

Materiaal
– Pan (koken of bakken ei)
– Bord
– Kom
– Snijplank
– Vork
– Mes

Voorbereiding
Stap 1. Avocado spread maken
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado met een vork tot een gladde massa.

Stap 2. De eieren bereiden
Voor gekookt ei: Kook de eieren in kokend water tot ze hardgekookt zijn (ongeveer 8-10 minuten). Spoel de eieren af onder koud water en pel ze. Snijd ze vervolgens in plakjes. Voor gebakken ei: Bak het ei in een koekenpan met een beetje vloeibare boter (bak en braad).

Bereiding en serveren
Stap 1. Samenvoegen ingrediënten
Leg de crackers op een bord of dienblad. Verdeel een royale laag avocado spread over elke cracker. Plaats enkele plakjes tomaat boven op de avocado spread op elke cracker. Leg enkele stukjes gebakken of hardgekookt ei boven op de tomatenplakjes.

 Stap 2. Kruiden
Breng de crackers op smaak met een snufje zout en zwarte peper.

Stap 3. Serveren en bon appétit!
Serveer de belegde crackers op een bord als een heerlijke snack of lichte maaltijd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »