Versterk jouw initiatief

Fondsenwerven

Het werven van subsidies, fondsen en donaties is een heuse opgave en neemt tijd in beslag die je liever besteed aan het helpen van mensen. Aan de andere kant blijft het cruciaal om de continuïteit van je sociaal (voedsel)initiatief te waarborgen.

Als stichting herkennen we deze voortdurende worsteling en we delen dan ook graag onze tips met jullie!

Onze tips

Denk je nu; “Ja, ja, dat weten we allemaal, maar wanneer moeten we het doen?”. Dan zijn er ook instanties die je hierbij kunnen helpen.

  1. Fondsen boeken of online databanken kunnen je helpen om meteen de fondsen te selecteren die aansluiten op jouw doelstelling in jouw regio. Dat bespaart je tijd die je investeert in het aanschrijven van fondsen die misschien niet het gewenste resultaat zouden opleveren.
  2. Klop daarnaast ook aan bij detacheringsbureaus of bedrijven die een social return verplichting hebben en hun werknemers kunnen inzetten om jou te helpen schrijven aan je projectplan en/of begroting.
  3. Tot slot kun je een vrijwilligersvacature open zetten specifiek voor het werven van fondsen, zo sta je er niet meer alleen voor!

Ontvang je graag persoonlijk advies voor jouw initiatief?

Plan dan een gesprek in met onze fondsenwerver!

Vrijwilligers werven

Vrijwilligers zijn de ruggengraat van elk sociaal (voedsel)initiatief. Hier zijn enkele tips om geschikte vrijwilligers aan te trekken:

Onze tips

Gezonde recepten

Als gezonde schakel vinden we het al fantastisch dat jullie voor gezonde voeding kiezen die lokaal of biologisch geteeld is of gered is van verspilling. Mis je soms wel eens de inspiratie om er wat leuks van te maken of ben je op zoek naar budgetvriendelijke recepten?

Ga dan in onze soep van heerlijke recepten op zoek naar jullie favoriet!

Translate »