Verse, frisse komkommersoep met wortelblokjes

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 4 personen als voorgerecht 2-3 personen als lichte maaltijd
– Duur: 20 minuten bereiden, 60 minuten koelen
– Level: Makkelijk

Ingrediënten
Uit je pakket
– 2 grote komkommers, geschild en in blokjes gesneden
– Optioneel: wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden

Zelf toevoegen
– 1 kleine ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 500 ml Griekse yoghurt
– 2 eetlepels citroensap
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: gehakte muntblaadjes voor garnering en volkorenbroodjes om te dippen

Materiaal
– Blender
– Snijplank
– Mes
– Kom om de soep in te serveren
– Lepel om te proeven en te serveren

Voorbereiding
Stap 1. Groente snijden
Schil en snijd de komkommers in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn. Optioneel: een wortel schillen en in kleine blokjes snijden

Bereiding en serveren
Stap 1. Groente pureren
Plaats de komkommerblokjes, fijngehakte ui, knoflook, Griekse yoghurt en citroensap in een blender. Pureer de ingrediënten tot een gladde massa. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Optioneel: Tevreden met de consistentie? Voeg de wortelblokjes toe voor een extra bite.

Stap 2. Soep koelen
Zet de komkommersoep minstens een uur in de koelkast om goed gekoeld te worden en om de smaken te laten mengen.

Stap 3. Serveren en genieten!
Serveer de koude komkommersoep in kommen of glazen. Liever een warm soepje? Verhit het kort in een pannetje. Garneer eventueel met gehakte muntblaadjes voor een verfijnde touch en volkorenbroodjes voor een extra bite.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »