Vegetarische pizza

Uit je pakket

  • Pizza bodem
  • 5 Tomaten
  • Diverse groente naar keuze
  • 1 Ui

Zelf toevoegen

  • Takjes tijm laurierblad
  • Suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • (Buffel) mozzarella
  • Verse Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de uit en pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheur zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenstukjes, tijm en de laurier toe en lat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.
  • Haal de deksel van de pan en laat de puree, al roerend nog circa 15 minuten inkoken, tot de puree een goede dikte heeft.
  • Roer de suiker door de tomatenpuree. Wrijf de puree met behulp van de achterkant van een soeplepel door een zeef.
  • Smeer de puree uit op de pizza bodem. Leg daar een beetje mozzarella overheen.
  • Besprenkel de pizza met groenten naar keuze en Italiaanse kruiden. Leg daar weer een laagje mozzarella overheen.
  • Doe de pizza in de oven.

Een tip van de chef

Besprenkel de pizza met chili olie en/of rucola.

Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment