Uit je pakket
- Pizza bodem
- 5 Tomaten
- Diverse groente naar keuze
- 1 Ui
Zelf toevoegen
- Takjes tijm laurierblad
- Suiker
- 2 teentjes knoflook
- (Buffel) mozzarella
- Verse Italiaanse kruiden
Bereiding
- Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de uit en pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheur zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook circa 3 minuten.
- Voeg de tomatenstukjes, tijm en de laurier toe en lat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.
- Haal de deksel van de pan en laat de puree, al roerend nog circa 15 minuten inkoken, tot de puree een goede dikte heeft.
- Roer de suiker door de tomatenpuree. Wrijf de puree met behulp van de achterkant van een soeplepel door een zeef.
- Smeer de puree uit op de pizza bodem. Leg daar een beetje mozzarella overheen.
- Besprenkel de pizza met groenten naar keuze en Italiaanse kruiden. Leg daar weer een laagje mozzarella overheen.
- Doe de pizza in de oven.
Een tip van de chef
Besprenkel de pizza met chili olie en/of rucola.
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl