Vegetarische pizza

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Uit je pakket

  • Pizza bodem
  • 5 Tomaten
  • Diverse groente naar keuze
  • 1 Ui

Zelf toevoegen

  • Takjes tijm laurierblad
  • Suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • (Buffel) mozzarella
  • Verse Italiaanse kruiden

Bereiding

  • Snijd de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de uit en pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheur zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de tomatenstukjes, tijm en de laurier toe en lat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.
  • Haal de deksel van de pan en laat de puree, al roerend nog circa 15 minuten inkoken, tot de puree een goede dikte heeft.
  • Roer de suiker door de tomatenpuree. Wrijf de puree met behulp van de achterkant van een soeplepel door een zeef.
  • Smeer de puree uit op de pizza bodem. Leg daar een beetje mozzarella overheen.
  • Besprenkel de pizza met groenten naar keuze en Italiaanse kruiden. Leg daar weer een laagje mozzarella overheen.
  • Doe de pizza in de oven.

Een tip van de chef

Besprenkel de pizza met chili olie en/of rucola.

Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »