Chili con carne met zoete aardappel en avocado

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 2 tot 4 personen

– Duur: 40-50 minuten
– Level: Makkelijk

Ingrediënten
Uit je pakket
– 2 zoete aardappelen
– 1-2 avocado’s
– 1 ui (vorige pakket)

Zelf toevoegen
– 1 blik kidney of bruine bonen
– 1 blik mais
– 1-2 kopjes zilvervlies of basmati rijst
– 2 knoflookteentjes knoflook of knoflookpoeder naar smaak
– 1-2 eetlepels chilipoeder
– 1-2 theelepels paprikapoeder (zoet, niet gerookt)
– 1-2 theelepels komijn

Optioneel: heb je de kruiden niet in huis en/of wil je ze niet kopen? Voeg dan een beetje van het zakje Mexicaanse kruiden toe. Let er wel op dat hier al veel zout aan is toegevoegd.

Materiaal
– Oven of airfryer
– Mes en snijplank
– Koekepan
– Spatel
– Pan voor rijst koken (of rijstkoker)

Voorbereiding
Stap 1. Oven of airfryer voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 graden of de airfryer op 180 graden.

Stap 2. Rijst koken
Kook 1 kopje zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vind je zilvervliesrijst (nog) niet lekker? Probeer het dan te mixen met basmatirijst, zo krijg je toch de vezels mee!

Stap 3. Groenten snijden
Schil 2 middelgrote zoete aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Snij 2 avocado’s in plakjes. Hak 1 ui fijn en doe hetzelfde met 2 teentjes knoflook (indien je geen poeder gebruikt).

Bereiding en serveren
Stap 1. Zoete aardappel bakken
Verdeel de blokjes zoete aardappel over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper en plaats deze in de oven of airfryer. Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en licht gebruind.

Stap 2. Koekepan voorbereiden
Terwijl de zoete aardappel roostert, verwarm een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak nog een minuut mee, tot het geurig is.

Stap 3. Chili con carne maken
Voeg de kidneybonen (of bruine bonen) en maïs toe aan de koekepan. Roer goed door en laat het mengsel enkele minuten opwarmen. Voeg de tomatenpasta toe aan de pan en roer goed door tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd.

Stap 4. Chili con carne kruiden
Voeg de chilipoeder, paprikapoeder en komijn toe aan he bonen-maïs mengels en roer opnieuw goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen. Voeg zo nodig zout en peper toe naar smaak. Let op: voeg de chilipoeder beetje bij beetje toe, als je niet van heel pittig houdt.

Stap 5. Zoete aardappelen toevoegen
Als de zoete aardappelen klaar zijn (zacht en licht gebruind), haal ze dan uit de oven en voeg ze toe aan het bonen-maïs mengsel. Roer voorzichtig door elkaar.

Stap 6. Serveren en genieten!
Serveer de chili con carne met gekookte rijst en plakjes avocado.
Optioneel: server het geheel met een beetje zure room of crème fraiche en garneer het eventueel met verse koriander, limoenpartjes en/of hete saus naar smaak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »