Tomaten Tarte Tatin

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Duur: 50-60 minuten
– Aantal personen: 4 persoen
– Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Ingrediënten
Uit je pakket
 – 750 gram rijpe tomaten, in dikke plakken gesneden

Zelf toevoegen
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel suiker
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak
– 1 vel bladerdeeg
– Optioneel: verse basilicum voor garnering

Voorbereiding
Stap 1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2. Dressing maken
Meng in een kom de balsamicoazijn, olijfolie, suiker, knoflook, zout en peper. Giet bij de volgende stap het mengsel over de tomaten.

 Stap 3. Groenten snijden
Snij de tomaten in dikke plakken en de knoflook fijngehakt.

Bereiding en serveren
Stap 1. Tomaten roosteren
Rooster de tomaten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.

 Stap 2. Bladerdeeg verspreiden
Haal de schaal uit de oven en bedek de tomaten met het bladerdeeg, druk de randen in rond de tomaten. Bak het geheel (de tarte tatin) 20-25 minuten of tot het deeg goudbruin en krokant is.

Stap 4. Serveren en genieten!
Laat het even afkoelen, keer het dan voorzichtig om op een bord. Garneer met verse basilicum en serveer warm.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »