Uit je pakket
- Appel
- Peer
Zelf toevoegen
- Bladerdeeg
- Crème fraîche
- Vanille peul
- Limoen
- Ei
- Suiker
Wat heb je verder nodig?
- Snijplank
- Keukenmes
- Dunschiller
- Klein schaaltje
- Oven
- Kom
- Steelpan
- Lepels
Mise-en-place
- Schil je appel.
- Schil je peer.
- Zet de oven aan.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
Saus
- Zet je pannetje op laag vuur.
- Doe daar suiker in en voeg daar een beetje water aan toe.
- Als je suiker bruin is, voeg je er een eetlepel boter aan toe.
- Voeg daar voor de smaak nog een klein snufje zout aan toe.
- Haal het pannetje van het vuur.
- Doe de crème fraîche in een bakje.
- Voeg daar het zwarte zaad van het vanille stokje aan toe.
- Voeg daar wat limoen naar smaak aan toe.
- Pak nog een bakje en doe daar een halve eidooier in, met wat water en suiker.
Het gerecht afmaken
- Doe je gesneden appel en peer in een oven bakje.
- Schenk daar wat van de siroop overheen.
- Pak de bladerdeeg en leg deze over de appel en peer.
- Zorg dat het goed dichtgevouwen is.
- Zet het bakje dan voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Haal de tarte tatin eruit. Laat deze iets afkoelen.
- Smeer deze in met het suiker/eidooier mengsel.
- Zet de tart tatin weer voor 10 minuten in de oven.
- Pak ondertussen een bord.
- De tarte tatin haal je uit de oven. Giet het vloeistof uit het bakje.
- Keer dan het bakje om op het bord.
- Voeg daar de vanille crème fraîche aan toe.
Bon appétit!
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl