Tarte Tatin

Deel dit recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Uit je pakket

  • Appel
  • Peer

Zelf toevoegen

  • Bladerdeeg
  • Crème fraîche
  • Vanille peul
  • Limoen
  • Ei
  • Suiker

Wat heb je verder nodig?

  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Dunschiller
  • Klein schaaltje
  • Oven
  • Kom
  • Steelpan
  • Lepels

Mise-en-place

  • Schil je appel.
  • Schil je peer.
  • Zet de oven aan.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

Saus

  1. Zet je pannetje op laag vuur.
  2. Doe daar suiker in en voeg daar een beetje water aan toe.
  3. Als je suiker bruin is, voeg je er een eetlepel boter aan toe.
  4. Voeg daar voor de smaak nog een klein snufje zout aan toe.
  5. Haal het pannetje van het vuur.
  6. Doe de crème fraîche in een bakje.
  7. Voeg daar het zwarte zaad van het vanille stokje aan toe.
  8. Voeg daar wat limoen naar smaak aan toe.
  9. Pak nog een bakje en doe daar een halve eidooier in, met wat water en suiker.

Het gerecht afmaken

  1. Doe je gesneden appel en peer in een oven bakje.
  2. Schenk daar wat van de siroop overheen.
  3. Pak de bladerdeeg en leg deze over de appel en peer.
  4. Zorg dat het goed dichtgevouwen is.
  5. Zet het bakje dan voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  6. Haal de tarte tatin eruit. Laat deze iets afkoelen.
  7. Smeer deze in met het suiker/eidooier mengsel.
  8. Zet de tart tatin weer voor 10 minuten in de oven.
  9. Pak ondertussen een bord.
  10. De tarte tatin haal je uit de oven. Giet het vloeistof uit het bakje.
  11. Keer dan het bakje om op het bord.
  12. Voeg daar de vanille crème fraîche aan toe.

Bon appétit!

Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »