Uit je pakket
- 4 peren
Zelf toevoegen
- 200/250 ml rode wijn of bessensap
- 200/250 ml water
- 3-4 eetlepels suiker
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- Halve sinaasappel
- 1 kruidnagel
- ¼ vanillestokje
Bereiding
- Schil de peertjes, snijd de onderkant van de peren eraf.
- Doe de peren in een pannetje met het water, de wijn, suiker, kaneelstokje, steranijs en een halve sinaasappel met daarin de kruidnagel en zet dit op laag vuur voor tenminste 2 uur.
- Haal de stoofpeertjes uit de pan en laat de saus verder inkoken.
- Giet de saus door een zeef over de stoofperen.
Tip van de chef
Voeg een scheutje Karvan Cévitam (tropical) toe voor extra smaak.
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal en vegan.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl