Sperziebonensalade

Deel dit recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

met zoete aardappelblokjes, cherry tomaten, pecannoten en gemarineerde rode uien.

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500gr sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 2tl honing
  • 250gr cherry tomaten
  • 100gr feta
  • 100g pecannoten
  • 3el olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze gedurende 6 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  2. Spoel de gekookte sperziebonen af onder koud stromend water in een vergiet.
  3. Kook de eieren 6 minuten en laat ze daarna schrikken. Pel de eieren en halveer ze.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm.
  5. Verwijder de buitenste schil van de uien, snijd de uien in dunne ringen en leg deze ringen in een saladeschaal.
  6. Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, honing en 2 eetlepels olijfolie toe aan de ui.
  7. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  8. Halveer de cherrytomaten.
  9. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  10. Bak de zoete aardappelblokjes gedurende 10 minuten op laag vuur en roer regelmatig.
  11. Voeg de pecannoten de laatste minuut toe.
  12. Voeg vervolgens de sperziebonen, zoete aardappelblokjes met pecannoten en cherrytomaten toe aan de saladeschaal met gemarineerde uien. Hussel alles goed door elkaar.
  13. Verdeel de gehalveerde eieren over de salade en verkruimel de feta erover.

Tip: Deze salade is ook geschikt als hoofdgerecht. Verdubbel dan eenvoudig de hoeveelheden.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »