Knapperige groenteplateau met romig dipsausje

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: Als snack voor jezelf of om te delen met bezoek
– Duur: 20-30 minuten
– Level: Gemakkelijk

Ingrediënten
Hummus (of gebruik verse hummus uit de winkel):
 – 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
– 2 eetlepels tahin (sesampasta)
 – 1 teentje knoflook, gepeld
 – Sap van 1 citroen
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: een snufje komijn of paprikapoeder

Groenten:
– 1 komkommer
– 2 wortels
– 1 rode paprika
– 2-3 stronken witlof

Materiaal
Hummus:
– Keukenmachine of blender voor het maken van de hummus.
– Kom voor het mengen en serveren van de hummus.
– Lepel of spatel om de hummus te mengen en te serveren.

Groenten:
– Scherp mes voor het snijden van de groenten.
– Snijplank om de groenten veilig op te snijden.
– Dunschiller om de wortels te schillen.
– Serveerschaal of groot bord met kommetje om de groentesnacks en hummus aantrekkelijk te presenteren.

Voorbereiding
Stap 1. De groenten wassen
Was de komkommer, paprika, en wortels grondig. Spoel de witlof af en verwijder eventueel de buitenste bladeren.

Stap 2. De groenten snijden
Schil de wortels. Snijd de komkommer, wortels en paprika in dunne reepjes.Snijd de onderkant van de witlofstronken af en haal de blaadjes voorzichtig los. Gebruik de grotere blaadjes voor de snack.

Bereiding en serveren
Stap 1. De hummus maken (of gebruik verse hummus uit de winkel)
 Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en olijfolie in een keukenmachine of blender. Mix tot een gladde massa. Voeg indien nodig een beetje water toe om de hummus soepeler te maken. Breng op smaak met zout, peper en eventueel komijn of paprikapoeder. Schep de hummus in een kommetje en drizzle eventueel nog wat extra olijfolie erover en strooi wat paprikapoeder of gehakte verse kruiden zoals peterselie erop voor de garnering.

Stap 2. De groenten serveren
Arrangeer de gesneden komkommer, wortels, paprika, en witlofblaadjes rondom het kommetje met hummus op een groot bord of een schaal. Zorg dat elk type groente een eigen sectie vormt, waarbij de kleuren elkaar mooi afwisselen voor een aantrekkelijke presentatie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »