Samen sterker

In Nederland en zeker in Amsterdam zijn er ontzettend veel initiatieven die jou in je kracht kunnen versterken.

Ontdek hoe onze samenwerkende sociale initiatieven je kunnen helpen.

Onthoud: je bent nooit alleen, samen bereiken we zoveel meer!

Contact:
https://www.humanaidnow.org/

Baambrugse Zuwe 157
3645 AG Vinkeveen

Wat doen ze?
Human Aid Now levert hulp op de plek waar het het meest nodig is. Ze stellen belangrijke vrijwilligers en grassroots organisaties in staat om vluchtelingen in crisisgebieden te ondersteunen door te voorzien in basisbehoeften.

Contact:
https://hvoquerido.nl/

Centraal Bureau
Eerste Ringdijkstraat 5, 1097 BC Amsterdam
Telefoon: (020) 561 90 90
info@hvoquerido.nl

Wat doen ze?
HVO-Querido is er voor mensen in een kwetsbare situatie. Mensen die dakloos zijn geraakt, kampen met psychische problemen of verslaafd zijn kunnen op hen rekenen. Daarnaast richt hun begeleiding zich op sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel en ongedocumenteerden.

Ze bieden opvang, begeleiding, herstelgerichte groepen en trainingen en dagbesteding. Hun aanpak is krachtgericht, persoonlijk en gericht op deelname aan de maatschappij. Met hun inzet en expertise dragen ze bij aan een inclusieve, leefbare en veilige samenleving. “We vervullen onze missie samen, gelijkwaardig met lef!”

Alle mensen die zelf opnieuw inhoud en richting aan hun leven willen geven, kunnen een beroep op hen doen.

Wat doen ze?
VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers kan VluchtelingenWerk vluchtelingen helpen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Contact:
https://www.deregenboog.org/nl

Wat doen ze?
Armoede, verslaving, psychiatrische problematiek of dakloosheid maken een mens niet minder mens. De Regenboog Groep gelooft in een Amsterdam waarin plek is voor iedereen. “Een stad waarin we betrokken zijn bij elkaars leven en waarin we elkaar versterken.”
De vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog Groep voelen zich sterk betrokken bij de meest kwetsbaren in de stad. Ze stimuleren mensen om zelf vorm en inhoud te geven aan hun bestaan. In heel Amsterdam zijn de activiteiten van De Regenboog Groep zichtbaar. Als vrijwilliger op weg naar een maatje, het inloophuis in de buurt, of als gast in de horeca. Je kunt de veegploeg tegenkomen of misschien zelfs een kamer verhuren via de organisatie. De Regenboog Groep bouwt in de hele stad aan een sociale gemeenschap.

Contact:
https://www.harriettubmanhuis.nl/

Huigenbos 15 (kantoor)
1102 KA Amsterdam
Telefoon: 0633082232 (bereikbaar op ma, di, do, vrij tussen 10:00-12:00)
Email: info@harriettubmanhuis.nl

Wat doen ze?

Het Harriet Tubman Huis is een stichting die een tijdelijke thuis biedt aan een klein aantal vluchtelingenvrouwen en hun kinderen die vanwege procedurele problemen geen toegang hebben tot reguliere opvang.
Het hoofddoel van het huis is ervoor te zorgen dat de vrouwen en kinderen zich veilig en welkom voelen en dat ze hun verblijf hier benutten om tot rust te komen, te bedenken wat hun toekomstplannen zijn en hun eigen situatie op orde te brengen. De stichting gaat ervan uit dat deze vrouwen zelf verantwoordelijk zijn voor hun leven en wil hen helpen onafhankelijk te worden.

Contact:
https://kafrahousing.com/

Keizersveld 53d, 5803 AP, VENRAY
+31 (0) 88 523 7200
info@kafrahousing.com

Rijshoutweg 1d, 1505 HL, Zaandam
NBZaandam@kafrahousing.com
088-5237216

Wat doen ze?
Nederland heeft een groot tekort aan geschikte huisvesting voor internationale medewerkers en andere doelgroepen. Om het kwantitatieve én kwalitatieve tekort aan te pakken, ontwikkelt, realiseert en exploiteert KaFra met haar unieke concept Living as a Service innovatieve huisvestingsconcepten voor de tijdelijke huisvesting van specifieke doelgroepen zoals internationale medewerkers, studenten en urgent woningzoekenden.

Contact:
https://www.nl4ua.org/

Capital C Building, Weesperplein 4B, 1018XA, Amsterdam

Wat doen ze?
NL4UA is een non-profitorganisatie die bestaat uit een groeiend team van Oekraïense vluchtelingen en Nederlandse vrijwilligers. Hun voornaamste doel is het voorkomen van mentale littekens veroorzaakt door oorlog.

Contact:
https://www.rodekruis.nl/amsterdam-amstelland/
020 62 26 211
receptieamsterdam@redcross.nl
Valkenburgerstraat 24, 1011 LZ Amsterdam

Wat doen ze?
De vrijwilligers van het Rode Kruis in Amsterdam-Amstelland staan altijd klaar om hulp te bieden wanneer dat nodig is.
Hun inzet richt zich op het ondersteunen van kwetsbare individuen bij het bevorderen van zelfredzaamheid, met als doel hen sterker en veiliger te laten voelen. Daarnaast trachten ze respect en hulpbereidheid te bevorderen, zodat niemand in tijden van nood er alleen voor staat.

Contact:
https://www.rasom.nl/

Gierstraat 5, 2011 GA Haarlem
info@rasom.nl

Wat doen ze?
Op 25 februari 2022 is Anna Roelofs-Ivanchenko in Haarlem een grootschalige inzamelingsactie voor Oekraïne begonnen. Dit is zo’n succes dat er inmiddels een heel team is opgezet om de actie in goede banen te leiden. In een groot pand aan de Gierstraat zijn dagelijks tientallen vrijwilligers hard aan het werk om de spullen te sorteren. De dozen worden vervolgens met vrachtwagens naar Polen gebracht. Het team heeft hele korte lijntjes met de chauffeurs en vele andere connecties in het gebied.

Contact:
https://voedselbankennederland.nl/

Wat doen ze?
Stichting Voedselbank helpt diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp.

Een goede en gezonde maaltijd voor jou en jouw gezin. Zoek jij hulp daarbij?
Voedselbanken Nederland helpt je graag.
Kijk op hun website of waar je terecht kunt en of je in aanmerking komt.

Contact:
https://www.buurthuisarchipel.nl/
Buurthuis Archipel
Makassarplein 1
1095 RP Amsterdam
T 020 2293195
buurthuisarchipel@gmail.com

Wat doen ze?
Buurthuis Archipel is er voor buurtbewoners, organisaties en bewonersinitiatieven uit de Indische Buurt. Tussen 09:00 en 20:00 is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie en een gesprek met andere buurtbewoners.

Archipel biedt een groot aantal activiteiten op het gebied van educatie, integratie, sport en spel. Maar je kunt ook gezellig komen eten.

Contact:
https://daadkr8.amsterdam/

020 840 75 55
daadkr8@sezo.nl

President Allendelaan 719
1068 VN Amsterdam

 

Wat doen ze?
Alle mannen die wonen of werken in Amsterdam Nieuw-West zijn welkom bij Daadkr8. Van een nieuwe taal leren tot andere mannen ontmoeten en van samen sporten tot een complete mbo-opleiding volgen. Kom voor dit en nog veel meer langs bij Daadkr8.

Contact:
https://www.bcdedriehoek.nl/

abcdedriehoek@gmail.com
020 – 845 07 65

Waddenweg 116 (hoek Waddendijk)
1025 PX Amsterdam

Wat doen ze?
Buurtcentrum De Driehoek is een eigentijds klassiek buurthuis: centrum voor ontmoeting met een duidelijke sociale functie. “Wij willen een plek zijn voor ontmoeting en activiteiten, speciaal voor de kwetsbare bewoners in onze buurt en omgeving.”
Tot de vaste activiteiten behoren o.a. de weggeefwinkel, Meer bewegen voor Ouderen, Lenie’s keuken (eettafel elke maandag), spreekuur maatschappelijk werk, de Crea Kids, De Gulden Middenweg (netwerk-bijeenkomst voor mensen met weinig leefgeld) en nog veel meer!

Contact:
Leeuwendalerstunnel, vlakbij het Bos en Lommerplein

Om de hoek bij de Klerenkas aan de Bos en Lommerweg 359

http://cascoland.com/projects/cascoland-kolenkit/#/kas-coland-klerekas/

Wat doen ze?
In de KlereKas in Kas-coland onder de Leeuwendalerstunnel wordt dagelijks kleding geruild.
De KlereKas wordt bemand door verschillende buurtbewoners en is in principe een kledingruil, maar bovenal ook een koffie- en ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Iedereen stopt voor een praatje, komt binnen bij de verwarming zitten, krijgt gratis koffie of thee, er is altijd gebak of koekjes.
Loop eens binnen!

Contact:
https://buurthuishetanker.nl/
info@buurthuishetanker.nl

020-4946300
Wingerdweg 260 B -1032 AN Amsterdam Noord

Wat doen ze?
Het buurthuis van de Bloemenbuurt. Het Anker heeft als doel belangrijk zijn voor de buurt, samen gezelligheid zoeken, de boel wat opvrolijken en waar het kan een feestje vieren. Verder gaan ze de eenzaamheid te lijf en bieden ze een luisterend oor alssamenbindende factor in de buurt. Daarbovenop zorgen ze door sport en spel voor de, in vele gevallen, broodnodige lichaamsbeweging.

Contact:
Op Nummer 9, Nieuwe Hoogstraat 9a

Voor vragen mail: opnummernegen@amsterdam.nl, of kom langs op Nieuwe Hoogstraat 9a

Wat doen ze?
Bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen vrij binnenlopen met een vraag voor de gemeente. De locatie is bedoeld om ideeën uit te wisselen, plannen te bedenken en samen te werken aan een betere buurt.
Je kunt in de Nieuwe Hoogstraat 9a een goed idee voor de buurt bespreken met de gebiedsmakelaar, of iets vragen over het werk aan een kademuur. De bedoeling is dat “Op Nummer Negen” bewoners en ondernemers uit het Wallengebied en de Nieuwmarktbuurt gemakkelijk in contact komen met ambtenaren van stadsdeel Centrum én met elkaar.

Contact:
https://www.stichtingses.com/
partners@stichtingses.com

Gilma Laurence:06-40732587

Barbusselaan 114,
1102 VR Amsterdam Zuidoost

Wat doen ze?

Stichting SES inspireert en motiveert alle bewoners, waaronder de jeugd en ouderen in onze multiculturele woonomgeving Venserpolder en Strandvliet, ook als erkend leerbedrijf.

De stichting laat zien dat als je actief deelneemt aan het veranderen van je omgeving, je zelf de regie kan hebben over je wijk.
Met tal van activiteiten zoals voedsel uitdelen, (sport) activiteiten voor kinderen en huiswerkklasjes zorgen ze met hun vrijwilligers voor de wijk.

Contact:
https://groenehub.org
info@groenehub.org
020- 7779309
Holendrechtplein 44, 1106 LP Amsterdam

Wat doen ze?

De Groene Hub is een plek voor actieve bewoners in hartje Gaasperdam. Het is een duurzame leer- en doe-gemeenschap die haar deuren wijd openzet voor iedereen die mee wil denken, of mee wil doen. In deze gemeenschappen zullen duurzame koplopers, sociale kwartiermakers en vakopleiders samen informeel leren mogelijk maken. De Hub is de uitvalsbasis voor diensten die bijdragen aan een duurzame sociale samenleving.

Contact:
https://antoniushuis.nl/

Kamperfoelieweg 207, 1032 HM Amsterdam

antoniushuis@dock.nl

Wat doen ze?
Het Antoniushuis in Amsterdam Noord is een laagdrempelige en gezellige ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt. Je kunt hier terecht voor het organiseren van activiteiten voor de buurt. Gezien de diversiteit van de wijk is Het Antoniushuis naast een plek van informatie over sociaal maatschappelijke onderwerpen, ook een podium voor ontmoeting en verbinding, creativiteit, inspiratie en ontspanning. Het programma varieert iedere dag. In Het Antoniushuis zijn diverse sociale en maatschappelijke groepen gevestigd, variërend van de Ouderensoos, De Postzegelclub tot aan de Weight Watchers. Kortom, er is genoeg te doen voor iedereen uit de buurt.

Translate »