Rettich gratin met bieslook

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Duur: 40-50 minuten
– Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
– Moeilijkheidsgraad: Gemiddel

Ingrediënten
Uitje pakket
– Rettich (1 kg)

Zelf toevoegen
– 2 theelepels bieslook
– 1 à 2 Eieren (1 groot of 2 kleine)
– 1 Eetlepel citroensap
– 1,5 dl (haver)melk
– 40 Gram walnoten
– 150 Gram geraspte kaas
– Roomboter
– Snufje zeezout

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Schil indien gewenst de rettich, snijd deze in plakken en kook gedurende ongeveer 10 minuten met een beetje zout en citroensap.
3. Giet de rettich af en laat het goed uitlekken.
4. Hak de walnoten fijn.
5. Klop het ei met de havermelk en bieslook.

Bereiding en serveren
1. Vet een ovenschaal in met een beetje ongezouten roomboter en leg de plakjes rettich erin.
2. Verdeel de helft van de kaas, walnoten en het eimengsel over de rettich.
3. Voeg vervolgens de rest van de kaas toe.
4. Plaats de ovenschaal 20 à 25 minuten in het midden van de oven
5. Serveer de rettich schotel met een frisse salade.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »