Pompoensoep

Uit je pakket

  • 400 gram pompoen
  • 2 rode uien

Zelf toevoegen

  • 200 gram knolselderij
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 600ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Rooster de pompoen met schil en zaad in de oven op 180 graden, 30 tot 45 minuten goudbruin.
  • Schil de knolselderij, snijd deze in grove stukken, doe daar wat olie overheen en rooster deze mee met de pompoen.
  • Rooster de knoflook en de uien 10 minuten in de oven.
  • Haal het geheel uit de oven en voeg het samen in een pan.
  • Voeg naar smaak daar een rode peper aan toe en pureer het geheel.
  • Voeg het water toe aan de puree en breng het geheel op smaak met zout, peper, limoen zest (geraspte limoenschil) en sap.

Tip van de chef

Voeg eventueel koriander, crème fraîche/of pompoenpitjes toe!

Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal en vegan.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment