Pasta met tonijnsalade

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Uit je pakket

  • 2 tomaten
  • 3 stronken bleekselderij

Zelf toevoegen

  • 300 gr penne pasta
  • 1 pakje rozemarijn
  • 1 blikje tonijn (250 gram)
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 knoflook
  • 2 el balsamico
  • Peper
  • Zout
  • Kookroom

Bereiding

  • Schenk de tonijn uit en laat deze uitlekken
  • Kook de penne pasta gaar met een snufje zout en een theelepel olijfolie. Laat deze daarna uitlekken
  • Verhit de olie en fruit de gesnipperde sjalot, geraspte knoflook en fijn gehakte rozemarijn
  • Voeg de in blokjes gesneden ontvelde tomaat en bleekselderij er aan toe. Bak het nog even door en breng het op smaak met peper en zout
  • Pureer het mengsel nogmaals zacht aan de kook met 1 theelepel kookroom en laat het nog enkele minuten door pruttelen op een laag vuurtje tot het wat volume krijgt
  • Voeg op smaak de balsamico toe
  • Heeft het volume gekregen? Dan is de saus klaar
  • Snipper de uitgelekte tonijn met de hand en meng deze met de afgekoelde penne pasta
  • Voeg hier de tomatensaus erbij, vervolgens de gesnipperde peterselie

Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »