Uit je pakket
- 2 tomaten
- 3 stronken bleekselderij
Zelf toevoegen
- 300 gr penne pasta
- 1 pakje rozemarijn
- 1 blikje tonijn (250 gram)
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot
- 1 knoflook
- 2 el balsamico
- Peper
- Zout
- Kookroom
Bereiding
- Schenk de tonijn uit en laat deze uitlekken
- Kook de penne pasta gaar met een snufje zout en een theelepel olijfolie. Laat deze daarna uitlekken
- Verhit de olie en fruit de gesnipperde sjalot, geraspte knoflook en fijn gehakte rozemarijn
- Voeg de in blokjes gesneden ontvelde tomaat en bleekselderij er aan toe. Bak het nog even door en breng het op smaak met peper en zout
- Pureer het mengsel nogmaals zacht aan de kook met 1 theelepel kookroom en laat het nog enkele minuten door pruttelen op een laag vuurtje tot het wat volume krijgt
- Voeg op smaak de balsamico toe
- Heeft het volume gekregen? Dan is de saus klaar
- Snipper de uitgelekte tonijn met de hand en meng deze met de afgekoelde penne pasta
- Voeg hier de tomatensaus erbij, vervolgens de gesnipperde peterselie
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl