Ovenschotel met schorseneren, zoete aardappel en aubergine

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 4 personen
– Duur: Ongeveer 45 minuten
– Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Ingrediënten
Uit je pakket:
– 500 g schorseneren, geschild en in stukken gesneden
– 2 grote zoete aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
– 1 aubergine, in plakjes gesneden

Zelf toevoegen:
– Optioneel: 200 g champignons, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– Verse tijm en rozemarijn, naar smaak
– Zout en peper naar smaak
– Olijfolie
– Optioneel: geraspte kaas

Voorbereiding
Stap 1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2. Schorseneren en groenten voorbereiden
Maak de schorseneren schoon door met een doekje het zand eraf te halen. Schil hierna de schorseneren met een aardappel- of dunschilmesje en snijd ze in stukken. Laat deze 15 minuten weken in water. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes. Snijd de aubergine in plakjes. Snijd de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn.

Stap 3. Ovenschaal voorbereiden
Bereid een ovenschaal voor door deze licht in te vetten met olijfolie.

Bereiding en serveren
Stap 1. Schorseneren koken en bakken
Kook de schorseneren 5-7 minuten in kokend water tot ze iets zachter zijn, maar nog stevig. Giet af en zet opzij.
Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak kort tot het geurig is.

Stap 2. Groenten toevoegen en bakken
Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg indien nodig meer olie toe. Voeg de aubergineplakjes toe en bak ze tot ze lichtbruin zijn aan beide kanten. Voeg de zoete aardappelplakjes toe en bak ze kort aan beide kanten tot ze iets zachter zijn. Breng op smaak met zout, peper, en verse tijm en rozemarijn.

Stap 3. Ovenschaal vullen en in de oven
Schik de schorseneren, zoete aardappelen, aubergine en champignons in de voorbereide ovenschaal. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de groenten zacht zijn en de bovenkant goudbruin is.

Stap 4. Serveer en aan tafel!
Serveer de ovenschotel warm, eventueel bestrooid met wat geraspte kaas als je dat lekker vindt. Geniet van je gezonde groenten ovenschotel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »