Uit je pakket
- 1 komkommer
- 1 appel
Zelf toevoegen
- 1 blik linzen (400 gram)
- 1 rode ui
- 2 takjes peterselie
- 2 plakjes gerookt spek
- 1 el appelazijn
- ½ tl suiker
- 2 el olijfolie
- 1 halve granaatappel
- Peper
- Zout
Bereiding
- Spoel de linzen met koud water en laat deze uitlekken
- Bak de spek krokant in met een theelepel olijfolie en snij de ui in halve ringen
- Snij de appel in halve maanplakjes, voeg er 1 theelepel appelazijn en suiker erbij. Hussel het om zodat de azijn intrekt
- Snij de komkommer in schuine stukken
- Pluk de blaadjes en snipper de peterselie
- Snij de granaatappel doormidden en pluk de vruchtjes
- Voeg ui, komkommer, peterselie en granaatappel bij de appel en meng een aantal keren door heen. Breng op smaak met peper en zout
- Als de linzen goed zijn uitgelekt, voeg het geheel bij elkaar en draai hij het een aantal keren zodat het goed verdeeld wordt. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout
- Doe de salade in een schaal en leg de gebakken spek erboven op
Een tip van de chef
Voor extra smaak, voeg wat brokjes geitenkaas toe
Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl