Linzensalade

Uit je pakket

  • 1 komkommer
  • 1 appel

Zelf toevoegen

  • 1 blik linzen (400 gram)
  • 1 rode ui
  • 2 takjes peterselie
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 1 el appelazijn
  • ½ tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 halve granaatappel
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Spoel de linzen met koud water en laat deze uitlekken
  • Bak de spek krokant in met een theelepel olijfolie en snij de ui in halve ringen
  • Snij de appel in halve maanplakjes, voeg er 1 theelepel appelazijn en suiker erbij. Hussel het om zodat de azijn intrekt
  • Snij de komkommer in schuine stukken
  • Pluk de blaadjes en snipper de peterselie
  • Snij de granaatappel doormidden en pluk de vruchtjes
  • Voeg ui, komkommer, peterselie en granaatappel bij de appel en meng een aantal keren door heen. Breng op smaak met peper en zout
  • Als de linzen goed zijn uitgelekt, voeg het geheel bij elkaar en draai hij het een aantal keren zodat het goed verdeeld wordt. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout
  • Doe de salade in een schaal en leg de gebakken spek erboven op

Een tip van de chef

Voor extra smaak, voeg wat brokjes geitenkaas toe

Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment