Kokosnoot chips

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Begin met het voorverwarmen van de oven tot 165 graden Celsius. Voor dit recept gebruik ik verse kokosnoot. Start door de kokosmelk te extraheren en geniet er eventueel van met een rietje. Om het vruchtvlees te verkrijgen, wikkel je de kokosnoot in een theedoek en sla je er met een hamer een paar keer stevig op.

Hoewel het mogelijk is om de bruine huid van het vruchtvlees te verwijderen met een dunschiller, is dit niet noodzakelijk. Maak dunne schaafsels van het vruchtvlees. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid de kokosschaafsels er gelijkmatig overheen. Strooi er wat zeezout overheen en bak de chips in 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai de chips halverwege de baktijd om. Laat de kokoschips volledig afkoelen voordat je ervan geniet.

Dit is een eenvoudige methode om zelf gezonde kokoschips te maken, een aanrader voor een smakelijke en knapperige snack, ook leuk om met kinderen te bereiden.

Hoe breek je een kokosnoot:

Het proces van het openen van een kokosnoot is iets complexer dan het eenvoudig pellen van een banaan, maar het is toch makkelijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Hier zijn de stappen om een kokosnoot te openen:

  1. Schud de kokosnoot eerst om te controleren of deze vers is. Als de kokosnoot vers is, hoor je het kokoswater heen en weer klotsen.
  2. Zoek de drie donkerbruine puntjes op de kokosnoot. Gebruik de zachtste van deze punten om een gat te maken met een schroevendraaier of een smal mes. Laat het kokoswater eruit lopen en geniet ervan als verfrissende drank!
  3. Er zijn twee manieren om de kokosnoot te openen. De eenvoudigste manier is om de kokosnoot in een keuken- of theedoek te wikkelen en er met een hamer op dezelfde plek op te slaan. Op deze manier opent de kokosnoot vanzelf.
  4. Een alternatieve methode is om de kokosnoot in je hand te houden en met de dikke achterkant van een groot mes op het midden van de kokosnoot te slaan. Draai de vrucht elke keer een stukje, maar blijf in het midden slaan. Op een gegeven moment zou er een rechte breuk moeten ontstaan, waardoor je de kokosnoot kunt openen.

Het openen van een kokosnoot vergt wat handigheid, maar met deze stappen zou het moeten lukken om toegang te krijgen tot het smakelijke vruchtvlees binnenin.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »