Knolselderij steak

Knolselderij steak met uiencompôte en spitskoolsla (2 personen)

 

Ingrediënten

– 1 knolselderij

– 250 g witte ui

– 300 g rode ui

– 1 laurierblad

– 25 g boter

– 100 ml kippenbouillon

– 150 ml donker bier

– 4 takjes verse tijm

– scheutje cognac (optioneel)

– halve spitskool

– witte wijn azijn

– 1 appel

 

Werkwijze:

  1. Snipper de uien. Houd een halve rode ui apart en snij in dunne ringen.
  2. Verwarm een pan met de boter en voeg de laurier en tijm toe. Fruit even mee.
  3. Voeg de uien toe en fruit minstens 20 minuten op laag vuur.
  4. (Optioneel) Verhoog het vuur. Giet een scheutje cognac in de pan en flambeer door met een lange aansteken de alcohol te ontvlammen.
  5. Deglaceer met het bier en de bouillon. Laat rustig 30 minuten inkoken tot het vocht verdampt is en de uien mooi donkerbruin zijn gekleurd.
  6. Proef en maak op smaak met zout.
  7. Verwarm intussen de oven voor op 150 graden.
  8. Schil de knolselderij en snijd in gelijke dikke plakken.
  9. Smeer in met olijfolie en zout en rooster eerst 40 minuten tot gaar. Verhoog daarna de temperatuur tot 220 graden tot de steaks mooi bruin kleuren.
  10. Meng de ringen rode ui met witte wijn azijn en laat minstens een kwartier staan. Dit verzacht de uiensmaak.
  11. Snijd de spitskool zo fijn mogelijk met een mes of mandoline. Masseer er een goede snuf zout in en laat 5 minuten staan. Het zout trekt vocht uit de kool en verandert de structuur.
  12. Knijp de kool uit, snijd de appel in plakjes en meng het geheel met een scheutje olijfolie en witte wijn azijn.
  13. Neem 1 steak, een goede lepel uiencompôte, spitskool salade en eet smakelijk!

 

Dit is een recept van Culinaire Academie Nederland.
Bekijk ook eens hun website https://culi-ac.nl/

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment