Knapperige, zoete pompoen frietjes

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: hoeveelheid naar keuze (ongeveer 1-2 personen per pompoen)

– Duur: 30 minuten
– Level: makkelijk

Ingrediënten
Uit je pakket:
– (Fles)pompoen

Zelf toevoegen:
– Olijfolie

– Paprikapoeder
– Knoflookpoeder
– Pepermolen
– Zout

Materiaal
– Lepel

– Mes en snijplank
– Airfryer of oven

Voorbereiding
Stap 1. Pompoen voorbereiden
Was de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en schep het vlees met pitten eruit. Snijd de pompoen in reepjes (dikte naar voorkeur voor friet) Verzamel de reepjes in een bak.

Bereiding en serveren
Stap 1. Kruiden
Verzamel alle reepjes in een bak. Strooi hier een beetje olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout overheen. Meng dit doorelkaar tot elk reepje een beetje van alles heeft.

Stap 2. In de oven of airfryer
Plaats de frietjes op een bakplaat (met bakpapier) of in de airfryer. Laat deze 15-30 minuutjes bakken tot ze knapperige randjes hebben. Tussendoor is het belangrijk de frietjes om te draaien (oven) of door elkaar heen te schudden (airfryer).

Stap 3. Serveren en aan tafel!
Serveer de frietjes direct op een bord of in een kommetje met je favoriete sausje, bijvoorbeeld yofresh, ketcup of mayonaise.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »