Traybake met een heerlijke groentemix

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– 
Aantal personen: 2 tot 4 personen
– Duur: 30-40 minuten (waarvan 15-20 minuten in de oven)
– Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Voedingswaarden recept

Ingrediënten
Uit je pakket:
– 1 (fles)pompoen
– 1 knolselderij
– 3 grote tomaten

Tip: Heb je nog andere groenten in huis liggen? Voeg deze vooral toe! Bijvoorbeeld rode kool, wortel, bloemkool, broccoli, (rode) ui, paprika of asperges. Zo creëer je een traybake boordevol vitaminen en mineralen!

Zelf toevoegen:
– 75g geraspte 30+ kaas
– 2 knoflookteentjes
– 2 el olijfolie
– Peper en zout naar keuze

Materiaal
– Lepel
– Mes en snijplank
– Oven of air fryer

Voorbereiding
Stap 1. Oven of airfryer voorverwarmen
Verwarm je oven voor op 220 graden. Indien je een airfryer gebruikt kan deze op 180 graden voorverwarmen. Doe dit voor 5 -15 minuten (afhankelijk van hoe snel je oven of airfryer opwarmt).

 Stap 2. Pompoen voorbereiden
Was de schil van de pompoen. Snij de pompoen doormidden en schep het vlees met pitten eruit. Snijd de pompoen in plakken. Snijd de plakken in blokjes (je kunt de schil laten zitten). Leg de blokjes in een bak.

Stap 3. Knolselderij voorbreiden
Snijd de knolselderij door de helft. Leg een helft neer en snij de schil er af. Doet dit voor beiden helften. Snijd hierna de knolselderij in plakken en daarna in blokjes in dezelfde grootte als de pompoen. Leg de blokjes in dezelfde bak als de pompoen.

Bereiding en serveren
Stap 1. Kruiden
Pak de bak met blokjes en strooi een beetje olijfolie, knoflook (poeder of grof gesneden teentjes), peper en zout over de blokjes heen. Meng dit vervolgens goed door elkaar, zodat alle blokjes een beetje zijn gekruid. Je kunt ook eventueel andere kruiden toevoegen zoals paprikapoeder.

 Stap 2. In de oven of airfryer
Leg de gekruide blokjes op een bakplaat (met bakpapier) of in de airfryer. Bak tot de groenten wat zachter zijn en beginnen te kleuren, ongeveer 10-20 minuten (in de oven duurt het langer). Vergeet niet tussendoor het geheel om te draaien (oven) of door elkaar te schudden (airfryer).

Optioneel: leg vervolgens tussendoor de cherrytomaten of gesneden tomaten over de blokjes heen. Strooi hier een beetje olie, zout en peper op. Laat het geheel nogmaals 5-15 minuten doorbakken (langer geldt voor oven). Strooi op het laatst nog een beetje geraspte kaas over de traybake en laat dit een paar minutes smelten in de oven of airfryer.

Stap 3. Serveren en eetsmakelijk!
Serveer de blokjes direct op een bord of in een kommetje met je favoriete sausje, bijvoorbeeld yofresh, ketcup of mayonaise.

Tip: Iets hartigs erbij? Probeer de vegetarische drumsticks of krokante schnitzel. Heerlijke smaak en een lekkere bite!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »