Tajine met diverse groenten

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 4 personen
– Duur: 60 minuten
– Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Voedingswaarden recept

Ingrediënten
Uit je pakket
– 200 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd en gehalveerd
– 2 grote wortels, in plakjes gesneden
– 300 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 4 tomaten, in blokjes gesneden

Zelf toevoegen
– 2 eetlepels vloeibare bak en braad (of olijfolie)
– 1 grote ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 250 ml groentebouillon
– Zout en peper naar smaak
– 2 theelepels gemalen komijn
– 2 theelepels gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 kaneelstokje
– 1 eetlepel gehakte verse koriander (optioneel, voor garnering)
– 1 eetlepel gehakte verse peterselie (optioneel, voor garnering)

Materialen
– Tajine of een grote, zware braadpan met deksel
– Houten lepel of spatel
– Snijplank
– Mes

Voorbereiding
Stap 1. Groenten voorbereiden
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Stap 2. Aromaten en kruiden voorbereiden
Hak de ui fijn. Hak de knoflook fijn.

Bereiding en serveren
Stap 1. Opstarten van de tajine
Verhit de olijfolie in een tajine of een grote, zware braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en doorschijnend is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.

Stap 2. Kruiden en groenten toevoegen
Voeg de gemalen komijn, koriander, gember, paprikapoeder, kurkuma en het kaneelstokje toe aan de pan. Bak de kruiden een paar minuten mee totdat ze hun geur beginnen af te geven. Voeg de tomaten toe en bak ze mee totdat ze beginnen te desintegreren en een saus vormen, ongeveer 5-7 minuten.

Stap 3. Stoofpot opbouwen
Voeg de sperziebonen, wortels en pompoen toe aan de pan en roer goed zodat alle groenten bedekt zijn met de kruiden en tomatensaus. Giet de groentebouillon erbij, breng het geheel aan de kook, en zet het vuur vervolgens laag zodat het zachtjes suddert. Dek de tajine of braadpan af en laat het gerecht ongeveer 30-40 minuten sudderen, of totdat alle groenten gaar zijn. Roer af en toe zodat de groenten niet aan de bodem plakken.

Stap 4. Op smaak brengen en serveren
Breng de tajine op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren eventueel met gehakte verse koriander en peterselie. Serveer deze groentetajine samen met couscous, rijst of lekker vers brood om de heerlijke saus op te deppen. Een frisse salade erbij maakt de maaltijd compleet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »