Uit je pakket
- 1 witte ui
- 1 knolselderij
- 2 winterwortels gewassen
- 400 ml gezeefde tomaten
Zelf toevoegen
- 1 courgette
- 200 ml bouillon
- 1 el verse tijm
- 1 el verse rozemarijn
- 1 tl cayennepeper of 1 rode peper
- 125 ml olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- circa 400 gram witte bonen
- 150 gr zwarte olijven (zonder pit)
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de cayennepeper of verse rode peper
- Schep de grof gesneden knolselderij en winterwortel erdoor en bak deze 3-4 minuten mee.
- Voeg de gesneden courgette, bouillon, gezeefde tomaten en de helft van de tijm en rozemarijn toe en stoof zachtjes. 15 minuten
- Schep de laatste 5 minuten de bonen en olijven erdoor. Breng de groentestoof op smaak met zout en peper.
- Meng de rest van de knoflook en groene kruiden door de rest van de olie.
- Serveer de groentestoof met brood, rijst of aardappel
Een tip van de chef
Voeg er vlees aan toe. Je kan verschillende soorten vlees aan een stoof toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan lamsbout of runderlappen.
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal en vegan.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl