Groenteboost pannenkoekjes van oliebollenmix, spinazie en wortel

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 2-4 personen
– Duur: 30 minuten
– Level: Gemakkelijk

Ingrediënten
– 200 gram oliebollenmix
– 100 gram spinazie, fijngehakt
– 1 wortel, geraspt
– 1 ei
– 150 ml melk (plantaardige melk kan ook worden gebruikt)
– Zout en peper naar smaak
– Vloeibare bak en braad of boter om in te bakken

Materiaal
– Grote kom
– Koekenpan
– Spatel
– Lepel
– Mes en snijplank
– Rasp

Voorbereiding
Stap 1. Hak en rasp de groenten
Hak de spinazie fijn en rasp de wortel.

Stap 2. Het beslag maken
Meng de oliebollenmix, fijngehakte spinazie en geraspte wortel in een grote kom. Voeg het ei en de melk toe aan het droge mengsel en roer goed door tot er een glad beslag ontstaat.

Stap 3. Breng op smaak
Voeg zout en peper toe naar smaak.

Bereiding en serveren
Stap 1. Groente pannenkoekjes bakken
Verhit een beetje vloeibare bak en braad in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan om een pannenkoekje te vormen en bak aan elke kant goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.

Stap 2. Herhaal het proces
Herhaal dit proces tot al het beslag op is, waarbij je telkens een beetje olie toevoegt aan de pan voor het bakken van elk pannenkoekje.

Stap 3. Serveren en aan tafel!
Serveer de groente pannenkoekjes warm met een gezonde sausje, zoals Griekse yoghurtdip, avocado-saus, tomatensalsa of hummus.

Geniet van je gezonde groente pannenkoekjes!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »