Gevulde zoete aardappel met vegetarische gehakt

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 4 personen
– Duur: 60-75 minuten
– Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Voedingswaarden recept

Ingrediënten
Uit je pakket
– 4 middelgrote zoete aardappelen
– 1 ui, fijngehakt
– 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Zelf toevoegen
– 200 g vegetarisch gehakt
– 1 klein blikje maiskorrels of halve grote blik maiskorrels
– 1 blikje bonen (bijv. zwarte bonen of kidneybonen), afgespoeld en uitgelekt
– 100 g geraspte kaas (30+)
– 2 eetlepels vloeibare bak en braad
-1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– Zout en peper naar smaak
– Optioneel: verse kruiden zoals koriander of peterselie voor garnering

Materiaal
– Oven
– Bakplaat
– Koekenpan
– Snijplank
– Koksmes
– Lepel
– Ovenschaal (optioneel, voor het bakken van de gevulde zoete aardappelen

Voorbereiding
Stap 1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2. Zoete aardappel voorbereiden
Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog. Prik enkele gaten in de zoete aardappelen met een vork.

Stap 3. Groenten snijden
Snijd de rode paprika, ui en cherrytomaten fijn. Hak de knoflook fijn.

Stap 4. Bonen en kaas voorbereiden
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.Rasp de kaas indien nodig.

Bereiding en serveren
Stap 1. Zoete aardappel bakken
Leg de zoete aardappelen op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, of tot ze zacht zijn.

Stap 2. Ui en knoflook fruiten
Terwijl de zoete aardappelen bakken, verhit je de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten, of tot ze zacht en geurig zijn.

Stap 3. Gehakt bakken
Voeg het vegetarisch gehakt toe aan de pan en bak het gedurende 5-7 minuten, of tot het volledig verwarmd is en lichtbruin begint te worden.

Stap 4. Groenten en bonen toevoegen
Voeg de cherrytomaten en mais toe aan de pan en bak ze nog eens 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg hierna de bonen toe aan de pan en bak ze nog eens 2-3 minuten mee, of tot ze doorwarmd zijn.

Stap 5. Groentenmengsel kruiden
Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe aan de pan en roer goed door.

Stap 6. Zoete aardappelen vullen en bakken
Haal de zoete aardappelen uit de oven als ze zacht zijn en snijd ze voorzichtig in de lengte open. Druk de zijkanten iets naar binnen om ruimte te maken voor de vulling. Vul elke zoete aardappel met een flinke lepel van het vegetarisch gehakt en groentenmengsel. Bestrooi de gevulde zoete aardappelen met geraspte kaas. Zet de gevulde zoete aardappelen terug in de oven en bak ze nog eens 5-10 minuten, of tot de kaas gesmolten is en begint te bubbelen.

Stap 7. Serveren en aan tafel!
Serveer de gevulde zoete aardappelen direct, gegarneerd met eventuele extra verse kruiden zoals koriander of peterselie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »