Gevulde courgette met gesmolten kaas

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: 2 personen

– Duur: 30-45 minuten
– Level: Makkelijk

Ingrediënten
Uit je pakket:

– 2 courgettes (1 courgette per persoon)
– 1 (grote) ui
– (Cherry)tomaten naar wens

Zelf toevoegen:
– Vegetarisch gehakt (Vivera)
– Geraspte 30+ kaas naar wens
– Knoflook (2 teentjes of poeder)
– Vloeibare bak en braad boter of olijfolie.
– Pepermolen
– Zout

Materiaal
– Mes en snijplank

– Spatel
– Koekepan
– Oven (en ovenschaal) of airfryer

Optioneel: Wil je een iets groter gerecht? Snij een paar aardappelen in partjes en bak deze in de koekenpan met een beetje olijfolie, peper en zout.

Voorbereiding
Stap 1. Oven of airfryer voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Indien je een airfryer gebruikt kan deze op 180 graden voorverwarmen. Doe dit voor 5 -15 minuten (afhankelijk van hoe snel je oven of airfryer opwarmt).

Stap 2. De groenten voorbereiden
Was en snij de courgette, (cherry)tomaatjes en paprika (optioneel). Snij de courgette door de helft in de lengte en haal het midden weg met een een lepel. Snij de ui, knoflook, tomaatjes en paprika zo klein mogelijk.

Bereiding en serveren
Stap 1. Het gehakt bakken
Pak een koekepan en giet hier een beetje vloeibare bak en braad boter of olijfolie in. Bak de ui en knoflook lichtjes tot een glazig geheel. Gooi hier vervolgens het vegetarische gehakt bij. Strooi een beetje peper en zout over het mengsel.

Stap 2. De groenten toevoegen
Voeg aan het gehaktmengsel de tomaatjes en paprika toe. Laat dit een paar minuutjes lekker mee bakken tot ze een beetje zacht worden.

Stap 3. In de oven of airfryer
Indien je de oven gebruikt, pak een ovenschaal en leg hier de courgettes in. Indien je de airfryer gebruikt volg dan eerst de volgende stappen op. Vul de holte met het gehakt- en groentemengsel. Stop de gevulde courgettes vervolgens in de oven of airfryer tot de courgette zacht begint te worden (gebruik een prikker of mes om dit te testen). Haal ze hierna eruit en strooi een beetje geraspte kaas over het geheel. Zet de gevulde courgettes dan weer een paar minuutjes in de oven of airfryer tot de kaas gesmolten is.

Stap 4. Serveren en smullen!
Eenmaal klaar heb je een paar heerlijke, zachte én knapperige gevulde courgettes boordevol vitamines en mineralen. Serveer de gevulde courgettes op een bord en eten maar!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »