Uit je pakket
- 1 paksoi
Zelf toevoegen
- 300 gr witte rijst
- 1 tl kurkuma
- 2 doorregen speklapjes
- 2 el olijfolie
- 1 knoflook
- 1 tl bruine suiker
- 1 mango
- 1 halve citroen
- 1 takje peterselie
- Cayennepeper
- Gemberpoeder
- Komijnzaak
- Peper
- Zout
Bereiding
- Sprenkel de speklapjes in enkele druppels citroensap en dep ze droog. Marineer ze met gemberpoeder, peper en zout
- Bak het tot het een bruin kleurtje krijgt en besprenkel nog wat druppels citroensap
- Kook de rijst gaar en voeg de kurkumapoeder erbij
- Snipper de knoflook en sjalot en fruit ze in olijfolie
- Snij de mango in blokjes en voeg deze samen met de bruine suiker toe aan de ui en knoflook
- Voeg de cayennepeper, zout en komijnzaad toe en draai het geheel enkele keren om
- Laat de mango nog 5 minuten doorgaren
- Bak de paksoi kort in olijfolie
- Voeg de paksoi en mango bij de rijst en meng het geheel
- Breng als nodig nog op smaak met peper en zout
Een tip van de chef
Gebruik peterselie als garnering
Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl