Gele rijst met paksoi en mango

Deel dit recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Uit je pakket

  • 1 paksoi

Zelf toevoegen

  • 300 gr witte rijst
  • 1 tl kurkuma
  • 2 doorregen speklapjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 knoflook
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 mango
  • 1 halve citroen
  • 1 takje peterselie
  • Cayennepeper
  • Gemberpoeder
  • Komijnzaak
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Sprenkel de speklapjes in enkele druppels citroensap en dep ze droog. Marineer ze met gemberpoeder, peper en zout
  • Bak het tot het een bruin kleurtje krijgt en besprenkel nog wat druppels citroensap
  • Kook de rijst gaar en voeg de kurkumapoeder erbij
  • Snipper de knoflook en sjalot en fruit ze in olijfolie
  • Snij de mango in blokjes en voeg deze samen met de bruine suiker toe aan de ui en knoflook
  • Voeg de cayennepeper, zout en komijnzaad toe en draai het geheel enkele keren om
  • Laat de mango nog 5 minuten doorgaren
  • Bak de paksoi kort in olijfolie
  • Voeg de paksoi en mango bij de rijst en meng het geheel
  • Breng als nodig nog op smaak met peper en zout

Een tip van de chef

Gebruik peterselie als garnering

Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »