Gele rijst met paksoi en mango

Uit je pakket

  • 1 paksoi

Zelf toevoegen

  • 300 gr witte rijst
  • 1 tl kurkuma
  • 2 doorregen speklapjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 knoflook
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 mango
  • 1 halve citroen
  • 1 takje peterselie
  • Cayennepeper
  • Gemberpoeder
  • Komijnzaak
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Sprenkel de speklapjes in enkele druppels citroensap en dep ze droog. Marineer ze met gemberpoeder, peper en zout
  • Bak het tot het een bruin kleurtje krijgt en besprenkel nog wat druppels citroensap
  • Kook de rijst gaar en voeg de kurkumapoeder erbij
  • Snipper de knoflook en sjalot en fruit ze in olijfolie
  • Snij de mango in blokjes en voeg deze samen met de bruine suiker toe aan de ui en knoflook
  • Voeg de cayennepeper, zout en komijnzaad toe en draai het geheel enkele keren om
  • Laat de mango nog 5 minuten doorgaren
  • Bak de paksoi kort in olijfolie
  • Voeg de paksoi en mango bij de rijst en meng het geheel
  • Breng als nodig nog op smaak met peper en zout

Een tip van de chef

Gebruik peterselie als garnering

Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment