Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geschikt voor 2 personen

Ingrediënten

Om het recept voor gegrilde watermeloensalade geschikt te maken voor 2 personen, moeten we de hoeveelheden van de ingrediënten halveren. Hier zijn de aangepaste hoeveelheden:

– 1/2 watermeloen
– 2 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
– 40 gram gebrande hazelnoten
– 50 gram witte kaas
– 50 gram (Kalamata) olijven
– Sap van 1/4 citroen
– 150 gram gegrilde rode paprika’s in pot
– 1 kropje baby romainesla

Dit zou voldoende moeten zijn voor 2 porties. Je kunt het recept naar wens aanpassen en eventueel de verhoudingen van de ingrediënten veranderen op basis van persoonlijke voorkeur. Smakelijk eten!

Dit heb je nodig

  • grillpan

Bereidingswijze:

  1. Snijd de onderkant van de watermeloen af, zodat deze stabiel op een snijvlak ligt.
  2. Verwijder de schil en snijd de meloen vervolgens in helften. Verdeel elke helft in 6 parten.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk deze met ⅕ van de olie.
  4. Gril de watermeloenparten in porties gedurende 5 minuten, waarbij je halverwege het grillen keert.
  5. Herhaal het inoliën van de grillpan tussen de porties door. Laat de gegrilde meloenparten vervolgens afkoelen.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
  7. Laat ze lichtjes afkoelen op een bord en hak ze grof.
  8. Verkruimel de witte kaas, laat de olijven uitlekken en snijd ze grof.
  9. Pers het sap uit de citroen en laat de paprika uitlekken.
  10. Scheur het vruchtvlees in reepjes.
  11. Pluk de blaadjes van de kropjes sla, was en droog ze.
  12. Leg de slablaadjes, afgekoelde gegrilde watermeloen en paprikareepjes op een ruime platte schaal.
  13. Meng het citroensap met de overgebleven olie en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
  14. Bestrooi de salade met de gehakte hazelnoten, verkruimelde witte kaas en gesneden olijven.
  15. Giet de dressing erover en schep alles goed om.
  16. Voeg indien nodig extra versgemalen peper en zout naar smaak toe.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »