Contact

Neem contact met ons op

Heb je een vraag en staat het antwoord niet vermeld in onze veelgestelde vragen? Stel je vraag dan via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Als gezonde schakel zorgen we ervoor dat betaalbare, lokale en/of biologische groente, fruit en kruiden beschikbaar zijn voor huishoudens met een kleine én lege portemonnee. We bereiken dit door het verbinden van lokale boeren, leveranciers, sociale voedselinitiatieven en gezinnen in armoede. Hierbij gaan we te werk met producten die er vaak wat anders uitzien, maar nog even lekker smaken.

Onze rol is duidelijk: we willen maximale impact hebben door betaalbare, duurzame en gezonde voedselopties aan te bieden. We nemen de verantwoordelijkheid om het voedsellandschap te vereenvoudigen, zodat hoogwaardige voeding voor iedereen beschikbaar is, ongeacht hun budget.

Stichting Boeren voor Buren, de gezonde schakel, is op dit moment actief in Amsterdam en omstreken. Verder is het concept, onder de naam FjildMarkt, ook te vinden in verschillende steden in Friesland. Voor meer informatie zie www.fjildmarkt.nl.

Onze droom is om in heel Nederland sociale voedselinitiatieven en particuliere huishoudens met een kleine portemonnee te voorzien van betaalbare, lokale en/of/ biologische groente, fruit en kruiden.

We streven naar duurzaamheid door zoveel mogelijk producten lokaal en/of biologisch te sourcen.

Alles wat in Nederland geteeld kan worden, halen wij, met behulp van samenwerkingspartners, op bij de boer en zijn hoofdzakelijk gangbare producten. In de gangbare landbouw worden vaak bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. In Nederland gebeurt dat in zeer kleine hoeveelheden waarvan het residu (wat er van de bestrijdingsmiddelen en kunstmest overblijft op het product) niet terug te vinden is in de producten zelf.

Wat niet in Nederland beschikbaar is, kopen we biologisch en/of redden we van verspilling.

  1. Internationaal biologisch fruit kan soms uiterlijke gebreken hebben, maar de kwaliteit is nog steeds uitstekend. Veel supermarkten wijzen deze producten af, maar wij geven ze een bestemming, voorkomen verspilling en helpen zowel de vrucht als de klant.
  2. Daarnaast bieden we verse biologische kruiden aan die in ultralokale binnentuinen geteeld worden.

We houden rekening met seizoensvariaties en proberen onze keten zo kort mogelijk te houden, waardoor we de CO2-uitstoot beperken.

Via de gezonde schakel kunnen lokale boeren hun producten aan een breder publiek afzetten. Zo kunnen nog meer mensen ontdekken wat Nederland te bieden heeft in termen van verse en smakelijke producten.

Vaak worden boeren geconfronteerd met producten die om puur cosmetische redenen worden afgewezen, alleen omdat ze er iets anders uitzien. Maar hier schuilt een kans. Deze producten zijn vers en proeven nog steeds fantastisch. Als boeren geen afzetmarkt voor deze producten vinden, worden ze vaak als dierenvoer verkocht, waarbij de boer soms niet eens de kostprijs terugverdient.

Bij Boeren voor Buren geven we deze producten een nieuw doel en zorgen we ervoor dat boeren een eerlijke prijs ontvangen. We zijn de schakel die het mogelijk maakt om deze prachtige, maar onderschatte producten rechtstreeks bij consumenten te brengen. Samen creëren we een win-winsituatie, waarbij boeren worden beloond voor hun harde werk en mensen toegang hebben tot voedzaam en betaalbaar voedsel, terwijl we voedselverspilling verminderen.

We zijn de gezonde schakel die lokale overvloed verbindt met mensen die wat minder te besteden hebben.

Zowel sociale voedselinitiatieven als particuliere huishoudens met een kleine portemonnee kunnen bij ons bestellen.

Alle sociale voedselinitiatieven die van onze service gebruik maken hebben een sociaal maatschappelijke doelstelling en helpen mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door het voorzien van voedsel.

Particuliere huishoudens met een kleine portemonnee staan voor iedereen die moeite heeft met rondkomen aan het einde van de maand. Denk bijvoorbeeld aan Stadspashouders, gedupeerden van de toeslagen affaire, zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) zonder opdracht en studenten. Wij bereiken hen via verschillende kanalen die onze doelgroep goed kennen zoals buurthuizen, Stadspas van de Gemeente Amsterdam en onze geëngageerde vrijwilligers.

De voedselbank verstrekt gratis complete voedselboxen voor 2-3 dagen in de week voor huishoudens die geen geld hebben om boodschappen te doen.

Boeren voor Buren heeft een andere doelgroep: huishoudens die het niet breed hebben, maar wel enige koopkracht hebben om hun wekelijkse boodschappen te doen. En wij bieden alleen groente, fruit en kruiden aan voor een zeer lage prijs, maar niet gratis.
Hiermee verbeteren en vergroten we de zelfredzaamheid van onze doelgroep en maken we het eten van lokale en/of biologische producten voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar.

Maak je gebruik van de Voedselbank? Dan kun je je wekelijks pakket aanvullen met verse groente en fruit van Boeren voor Buren.

Vul het contactformulier in met jouw vraag en e-mailadres en dan proberen wij je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
Bovendien houden we veel gestelde vragen bij en nemen deze op in de lijst.

Translate »