Contact

Neem contact met ons op

Heb je een vraag en staat het antwoord niet vermeld in onze veelgestelde vragen? Stel je vraag dan via het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Als gezonde schakel zorgen we ervoor dat betaalbare, lokale en/of biologische groente, fruit en kruiden beschikbaar zijn voor huishoudens met een kleine én lege portemonnee. We bereiken dit door het verbinden van lokale boeren, leveranciers, sociale voedselinitiatieven en gezinnen in armoede. Hierbij gaan we te werk met producten die er vaak wat anders uitzien, maar nog even lekker smaken.

Onze rol is duidelijk: we willen maximale impact hebben door betaalbare, duurzame en gezonde voedselopties aan te bieden. We nemen de verantwoordelijkheid om het voedsellandschap te vereenvoudigen, zodat hoogwaardige voeding voor iedereen beschikbaar is, ongeacht hun budget.


Stichting Boeren voor Buren, de gezonde schakel, is op dit moment actief in Amsterdam en omstreken. Verder is het concept, onder de naam FjildMarkt, ook te vinden in verschillende steden in Friesland. Voor meer informatie zie www.fjildmarkt.nl.

Onze droom is om in heel Nederland sociale voedselinitiatieven en particuliere huishoudens met een kleine portemonnee te voorzien van betaalbare, lokale en of/biologische groente, fruit en kruiden.

We streven naar duurzaamheid door zoveel mogelijk producten lokaal en/of biologisch te sourcen.

Alles wat in Nederland geteeld kan worden, halen wij, met behulp van samenwerkingspartners, op bij de boer en zijn hoofdzakelijk gangbare producten. In de gangbare landbouw worden vaak bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. In Nederland gebeurt dat in zeer kleine hoeveelheden waarvan het residu (wat er van de bestrijdingsmiddelen en kunstmest overblijft op het product) niet terug te vinden is in de producten zelf.

Wat niet in Nederland beschikbaar is, kopen we alleen biologisch in en dat doen we op twee manieren.

  1. Internationaal biologisch fruit kan soms uiterlijke gebreken hebben, maar de kwaliteit is nog steeds uitstekend. Veel supermarkten wijzen deze producten af, maar wij geven ze een bestemming, voorkomen verspilling en helpen zowel de vrucht als de klant.
  2. Daarnaast bieden we verse biologische kruiden aan die in ultralokale binnentuinen geteeld worden.

We houden rekening met seizoensvariaties en proberen onze keten zo kort mogelijk te houden, waardoor we de CO2-uitstoot beperken.

Via stichting Boeren voor Buren, de gezonde schakel, kunnen lokale boeren hun producten aan een breder publiek afzetten. Zo kunnen nog meer mensen ontdekken wat Nederland te bieden heeft in termen van verse en smakelijke producten.

Vaak worden boeren geconfronteerd met producten die om puur cosmetische redenen worden afgewezen, alleen omdat ze er iets anders uitzien. Maar hier schuilt een kans. Deze producten zijn vers en proeven nog steeds fantastisch. Als boeren geen afzetmarkt voor deze producten vinden, belanden ze vaak als dierenvoer, waarbij de boer soms niet eens de kostprijs terugverdient.

Bij Boeren voor Buren geven we deze producten een nieuw doel en zorgen we ervoor dat boeren een eerlijke prijs ontvangen. We zijn de schakel die het mogelijk maakt om deze prachtige, maar onderschatte producten rechtstreeks bij consumenten te brengen. Samen creëren we een win-winsituatie, waarbij boeren worden beloond voor hun harde werk en mensen toegang hebben tot voedzaam en betaalbaar voedsel, terwijl we voedselverspilling verminderen.

We zijn de gezonde schakel die lokale overvloed verbindt met mensen die wat minder te besteden hebben.


Zowel sociale voedselinitiatieven als particuliere huishoudens met een kleine portemonnee kunnen bij ons bestellen.

Alle sociale voedselinitiatieven die van onze service gebruik maken hebben een sociaal maatschappelijke doelstelling en helpen mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door het voorzien van voedsel.

Particuliere huishoudens met een kleine portemonnee staan voor iedereen die moeite heeft met rondkomen aan het einde van de maand. Denk bijvoorbeeld aan Stadspashouders, gedupeerden van de toeslagen affaire, zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) zonder opdracht en studenten. Wij bereiken hen via verschillende kanalen die onze doelgroep goed kennen zoals buurthuizen, Stadspas van de Gemeente Amsterdam en onze geëngageerde vrijwilligers.

Als je als voedselinitiatief een sociaal maatschappelijke doelstelling hebt en mensen helpt die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door het voorzien van voedsel kun je in aanmerking komen voor onze service.

Doe de check en meld je initiatief aan.

Kom je volgens de zelftest in aanmerking om gebruik te maken van onze service?
Laat dan jouw gegevens via het contactformulier achter.

Wij nemen vervolgens contact met je op, maken een account aan, waarmee je tot slot kunt inloggen en bestellen via onze webwinkel.

Wij kopen tegen scherpe, maar wel redelijke prijzen in bij onze boeren en leveranciers. De producten wisselen per levering en de prijs is dan ook afhankelijk van het beschikbare assortiment. Verder maken wij als stichting geen winst op de verkoop van de producten.

We vragen om bij de bestelling via onze webwinkel online te betalen. Je kunt het bedrag via een automatische betaling overmaken, alleen dan wordt de bestelling geaccepteerd en ontvang je een bevestiging. Door vooraf te laten betalen kunnen we de prijs zo laag mogelijk houden. We accepteren daarom ook geen contant geld.

Werk je met een donateur die jouw initiatief pas het geld geeft nadat de bestelling is geplaatst? Neem dan contact met ons op en we kijken samen hoe je alsnog bij ons kunt bestellen.

Als je bestelling is betaald, is deze definitief. Maak je je toch zorgen om de reeds geplaatste bestelling, neem contact met ons op en dan kijken we samen om tot een oplossing te komen.

Afhankelijk van de hoeveelheid groente, fruit en/of kruiden die je voor je initiatief nodig hebt, kunnen wij de bestelling op locatie bezorgen. Neem daarvoor contact met ons op en dan bekijken wij de mogelijkheden.

  • De meeste groente kun je tussen de 2 – 4 graden in het donker bewaren
  • Aardappels, bataat (zoete aardappel) en tomaten kun je tussen de 7 – 8 graden in het donker bewaren
  • Fruit kun je tussen de 2 – 4 graden in het donker bewaren. Let op: fruit kun je het best apart bewaren, want producten tegen fruit aan bewaren kan er voor zorgen dat andere producten sneller rijpen.

Probeer te kiezen voor de seizoensproducten! Deze groente en fruit groeien het best in dat seizoen op die plek en zorgen bovendien voor variatie in het menu.

Vul het contactformulier in met jouw vraag en e-mailadres en dan proberen wij je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
Bovendien houden we veel gestelde vragen bij en nemen deze op in de lijst.

Translate »