Uit je pakket
- Courgette
Zelf toevoegen
- 300 gr bulgur
- 1 kipfilet
- 2 tl ketjap
- 2 takjes koriander
- 1 takje peterselie
- 1 tl 5 spices
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl laos
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el cranberries
- Peper
- Zout
Bereiding
- Snij de kip in blokjes en marineer het met ketjap, sjalot, peper, zout, gemberpoeder, laos en gehakte peterselie
- Snij de courgette in blokjes, marineer met olijfolie, peper, zout, knoflook en gril het op 180 graden totdat het knapperig en korstig oogt
- Kook de bulgur gaar
- Bak de kipblokjes bruin en voeg de cranberries op het laatst toe
- Meng de kip met de opgedroogde bulgur en voeg daarna de courgette erbij
- Desgewenst nog extra verge olijfolie, peper en zout toevoegen
- Strooi er wat geplukte blaadjes koriander er bovenop
Een tip van de chef
Snij een aantal kalamata olijven door de helft en voeg deze erbij als topping
Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl