Bonen met hüttenkäse op knapperige crostini

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Duur: 30 minuten
–  Aantal personen: 2-4 personen
– Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Voedingswaarden recept


Ingrediënten
– 1 stokbrood (bruin, volkoren of met zaden), in dunne plakjes gesneden
– 200 gram huttenkäse
– 200 gram sperziebonen of snijbonen, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– Verse basilicum, fijngehakt
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Voorbereiding
Stap 1. Bonen voorbereiden
Snijd de bonen schuin af (hierdoor komt de smaak beter vrij bij het koken) en maak ze schoon in water.

Stap 2. Oven voorverwarmen
 Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereiding en serveren
Stap 1. Broodjes roosteren
Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en besprenkel licht met olijfolie. Bak de broodjes in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Stap 2. Bonen blancheren
Blancheer de snijbonen ongeveer 2 minuten in kokend water met een snufje zout. Spoel ze daarna af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat uitlekken en zet opzij.

Stap 3. Huttenkäse mengsel maken
Meng in een kom de huttenkäse met de fijngehakte knoflook en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4. Crostini samenstellen
Smeer een royale hoeveelheid van het huttenkäse mengsel op elk stuk geroosterd brood. Leg daarop enkele snijbonen.

Stap 5. Garneren en serveren
Druppel een beetje olijfolie over de crostini en garneer met extra basilicum, indien gewenst. Serveer de crostini’s direct nadat ze zijn samengesteld, om te zorgen dat het brood knapperig blijft.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »