Ons Assortiment

Groente, fruit en kruiden
Betaalbaar, vers, gezond, lokaal en biologisch of gered

De gezonde schakel neemt haar verantwoordelijkheid om de voedselzekerheid in Nederland te versterken, zodat iedereen toegang heeft tot gezonde voeding, ongeacht het budget.

Het assortiment wordt op een zorgvuldige wijze samengesteld. Alles wat in Nederland geteeld kan worden, halen wij, met behulp van samenwerkingspartners, op bij de boer.

Heerlijke aardappelen, uien, wortelen, kromme komkommers, kolen, appels, peren, noem maar op! We hebben het allemaal voordelig en vers.

Wat niet in Nederland beschikbaar is, kopen we biologisch en/of redden we van verspilling.

Door deze smaakvolle producten betaalbaar aan te bieden, dragen we bij aan een meer gebalanceerde voedselketen en verminderen we verspilling. We houden bovendien rekening met seizoensvariaties en proberen onze keten zo kort mogelijk te houden, waardoor we de CO2-uitstoot beperken.

Inkooppartners

De evenwichtige keten wordt verwezenlijkt met behulp van onze inkooppartners, waarbij we samenwerken met leveranciers en lokale boeren als oplossing voor hun cosmetisch afgekeurde producten.

Staay Food Group

Staay Food Group is een internationale leverancier van verse groente en fruit met eigen teeltlocaties. Het in 1946 opgerichte Staay Food Group positioneert zich dichter bij de teelt met eigen teelt activiteiten, participaties en samenwerkingen met telers en biedt alles aan wat de Nederlandse bodem te bieden heeft.
Zij bedienen klanten uit retail, foodservice, verwerkende industrie, (groot)handel en vanuit een maatschappelijk verantwoord ondernemen nu ook stichting Boeren voor Buren, de gezonde schakel.

Voor meer informatie zie https://www.staayfoodgroup.com/nl

Eosta Nature & More

Dankzij Eosta Nature & More kunnen we ons assortiment uitbreiden met internationaal biologisch fruit. Nature & More werd ontwikkeld door Eosta als antwoord op de vraag van consumenten naar gezond, biologisch en eerlijk eten. Nature & More voorziet de markt van meer transparantie over de kwaliteit van biologische producten en voorziet stichting Boeren voor Buren, de gezonde schakel, van cosmetisch afwijkend fruit aan scherpe prijzen. Op die manier voorkomen we samen verspilling.

Voor meer informatie zie https://www.eosta.nl/nl/

LocaLeaves Foundation

LocaLeaves Foundation, ondergebracht bij VaVersa, is een service voor groenten (kruiden, microgroenten en salades) die in de stad worden geteeld door gebruik te maken van ultralokale binnentuinen. Speciale lampen geven planten precies wat ze nodig hebben, wat zorgt voor een ideale omgeving op ieder moment van het jaar. VaVersa is duurzaam & impactvol. Er worden geen pesticiden gebruikt en het gebruik van plastic wordt voorkomen. Verder bespaart het land en water en creëert het een kortere voedselketen. Als dat nog niet genoeg is, bevatten de kruiden 40% meer nutriënten.

Voor meer informatie zie https://localeavesfoundation.org/

Veggiebox

Veggiebox is een bedrijf ontstaan uit het bestrijden van voedselverspilling, voor en door boeren. De oprichters zagen hoeveel goede groente werden weggegooid, omdat supermarkten ze niet wilden hebben. Deze overheerlijke groente worden nu gered door het aanbieden van prachtige boxen met producten uit Alkmaar, Hoorn, Amsterdam, West-Friesland en Zuid-Holland. Wat er elke week weer in de Veggiebox zit, is afhankelijk van het seizoen. Om een zo volledig mogelijk pakket aan te bieden worden ook geredde groente en fruit van overige leveranciers uit het buitenland aan de box toegevoegd.

Voor meer informatie zie https://www.veggiebox.nl/

Verbouw je zelf groente of fruit?

Teel je als Nederlandse boer ook van deze heerlijke producten en zoek je nog een extra afzetmarkt voor degene die er soms wat gek uitzien? Wij kopen ze graag in, neem daarvoor contact met ons op.

Wat onze boeren te zeggen hebben

Translate »