Romige pasta met aubergine, paprika en mozzarella

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over het recept
– Aantal personen: ongeveer 4 personen
– Duur: 30-40 minuten
– Level: makkelijk

Ingrediënten
– 250 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne, fusilli, of spaghetti)
– 1 aubergine, in blokjes gesneden
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 bol mozzarella, in blokjes of plakjes gesneden
– Olijfolie om te bakken

Optioneel: verse basilicumblaadjes en geraspte 30+ jong belegen kaas voor eroverheen

Kruiden
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Materiaal
– Pan voor pasta
– Middelgrote koekepan
– Mes en snijplank
– Spatel

Voorbereiding
Stap 1. De pasta koken
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.

Stap 2. Het snijwerk
Snijd de aubergine, rode paprika, mozzarella, knoflook en ui zoals aangegeven.

Bereiding en serveren
Stap 1. Aubergine bakken
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de blokjes aubergine toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 8-10 minuten.

Stap 2. Paprika bakken
Voeg de blokjes paprika toe aan de pan en bak ze nog eens 5 minuten mee, of tot ze zacht worden.

Stap 3. Sausje en kruiden
Voeg de tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets kan indikken.

Stap 4. Alles samenvoegen
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.

Stap 5. Mozzarella toevoegen
Voeg de blokjes mozzarella toe aan de pasta en roer voorzichtig door tot de mozzarella begint te smelten en een romige textuur geeft aan de saus.

Stap 6. Serveren en genieten!
Serveer de vegetarische pasta met aubergine, paprika en mozzarella warm, gegarneerd met gehakte verse basilicumblaadjes en eventueel wat geraspte 30+ jong belegen kaas eroverheen gestrooid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte!

Meer ontdekken

Translate »